Olimpiyat Rüyası Gerçek Oldu: Sultanlar Paris'te! Olimpiyat Rüyası Gerçek Oldu: Sultanlar Paris'te!

Türkiye futbolunun iki devi Galatasaray ve Fenerbahçe, 2023 Turkcell Süper Kupa finalinde karşı karşıya geliyor. Yarın gerçekleşecek bu büyük maç öncesi, her iki takımın da hazırlıkları ve son durumu büyük bir merak konusu olmuş durumda. Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek final maçı nedeniyle Süper Kupa finalinin ertelenmesini talep etmiş, ancak isteği gerçekleşmediği için Galatasaray ile yapılacak maça 19 yaş altı kadrosuyla çıkacağını duyurdu.

Peki, futbol severlerin büyük bir heyecanla beklediği ve iki büyük rakibi karşı karşıya getirecek olan Süper Kupa finali ne zaman, hangi saatte ve hangi kanalda izlenebilecek? Galatasaray ve Fenerbahçe'nin mücadele edeceği bu kritik karşılaşma, yarın futbol tutkunlarının beğenisine sunulacak.

Türk futbolunun iki devi Galatasaray ve Fenerbahçe, 2022/23 sezonu Süper Kupa finalinde karşı karşıya geliyor. Futbol severlerin merakla beklediği ve Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yeni programı açıklanan bu önemli karşılaşma, ilk olarak 29 Aralık'ta Suudi Arabistan'da oynanması planlanmış ancak yaşanan olaylar sebebiyle ertelenmişti. Erteleme sonrası belirlenen yeni tarih ve saat ile Galatasaray - Fenerbahçe Süper Kupa finali, 7 Nisan Pazar günü saat 21.30'da Şanlıurfa 11 Nisan Stadı'nda futbolseverlerle buluşacak.

Süper Kupa (Galatasaray-Fenerbahçe) Maçın Yayın Bilgileri

Süper Kupa Galatasaray Fenerbahçe Maçı

Futbolseverler, büyük bir heyecanla beklenen bu kritik karşılaşmayı nasıl izleyebileceklerini merak ediyor. İyi haber şu ki, Galatasaray - Fenerbahçe Süper Kupa finali, ATV ekranlarından şifresiz olarak canlı yayınlanacak. Bu sayede, tüm futbolseverler bu heyecan verici maçı takip edebilecekler.

Fenerbahçe Kulübü, UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek finalindeki yoğun maç takvimi nedeniyle Süper Kupa'nın ertelenmesini talep etmişti. Ancak, maçın ertelenmemesi üzerine sarı-lacivertli ekip, Galatasaray'a karşı 19 yaş altı takımıyla mücadele etme kararı aldığını duyurdu. Bu durum, maçın taktik ve stratejileri açısından farklı bir boyut kazandırabilir.

Süper Kupa Galatasaray Fenerbahçe

Galatasaray, teknik direktör Okan Buruk liderliğinde Fenerbahçe ile gerçekleştirdiği son üç derbide oldukça başarılı sonuçlar elde etti. Geçtiğimiz sezon oynanan iki lig maçında da 3-0'lık galibiyetlerle sahadan ayrılan Galatasaray, bu sezonki lig maçında ise deplasmanda 0-0 berabere kaldı. Bu maçlarda Fenerbahçe'ye karşı gol yemeyen sarı-kırmızılılar, rakip fileleri toplamda 6 kez havalandırdı.

Süper Kupa

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki 114 yıllık rekabette, şimdiye kadar oynanan 398 maçın sonuçları, bu derbinin ne kadar büyük bir tarih ve rekabete sahip olduğunu gösteriyor. Galibiyetlerde ve atılan gol sayısında Fenerbahçe'nin bir adım önde olduğu bu rekabette, sarı-lacivertliler 148 galibiyet elde ederken, Galatasaray 127 kez üstünlük sağladı. İki takım arasında oynanan maçlarda 123 kez beraberlik sonucu görüldü. Fenerbahçe'nin attığı 540 gole karşılık, Galatasaray 496 golle yanıt verdi.

Galatasaray Fenerbahçe 3

Bu eşsiz final, Türk futbolunun en büyük derbisinin yeni bir bölümü olacak ve futbolseverlere unutulmaz anlar yaşatacak. Her iki takımın da kupa için sahada sonuna kadar mücadele etmesi bekleniyor.

Editör: Şahsüver ÇITIR