Hükümet 17 Mayıs'ta kamu harcamalarını azaltmayı amaçlayan üç yıllık bir tasarruf planını açıkladı. Bu tasarruf planı genel olarak araç kullanımından yurtdışı ziyaretlerine kadar çeşitli harcamalara yönelik kısıtlamaları içeriyor. Bu önlemlerin yanı sıra yeni tasarruf programı, kamu görevlilerinin işe alım ve ulaşım harcamalarını da sınırladı. Sağlık, güvenlik ve savunma sektörlerini ilgilendiren zorunlu haller dışında her türlü yeni kamu hizmet aracının satın alınması veya kiralanması üç yıl süreyle yasaklanacak. Daha detaylı bilgilere haberimizin devamından ulaşabilirsiniz.

Kredi Arayanlara Müjde! Devlet Destekli 100 bin TL’lik İhtiyaç Kredisi 3 Ay Ertelemeli Fırsatlarla! Kredi Arayanlara Müjde! Devlet Destekli 100 bin TL’lik İhtiyaç Kredisi 3 Ay Ertelemeli Fırsatlarla!

Kamuda Kemer Sıkma Devri Başlıyor

5 Haziran'da yapılan toplantıda Meclis Başkanlık Konseyi kendi tasarruf tedbirlerini sundu. Genel Sekreter Talip Uzun, bütçelerinin yüzde 80'inin, başta milletvekilleri ve personel maaşları olmak üzere zorunlu harcamalara ayrıldığını, böylece potansiyel tasarruf kapsamının kalan yüzde 20 ile sınırlandırıldığını belirtti. Buna göre ortaya çıkan tasarruf tedbirleri şöyle;

İdari organizasyonda kullanılan tüm servis araçları, bölüm başkanlarının kullanımı için 19 adet yerli Togg aracının satın alınmasından itibaren elektrikli araca dönüştürülecek.

Sağlık harcamaları alanında parlamento yönetimi, ara sıra özel hastanelerden fahiş miktarları bulan hizmet almak yerine milletvekillerinin kamu, devlet ve üniversite hastanelerinde tıbbi bakım almasını zorunlu kılarak maliyetleri azaltacak.

Tasarruf önlemleri arasında, hem milletvekillerinin hem de idari personelin yurt dışı gezilerine sıkı bir kısıtlama getirilmesi de yer alıyor. Zorunlu yurt dışı ziyaretleri en fazla üç gün süreyle sınırlandırılacak ve yurt dışı eğitime katılan personel sayısına da kısıtlamalar uygulanacak.

Meclis ayrıca tüm bildirim ve iletişimlerin dijital ortamda gerçekleştirilmesiyle kağıt kullanımının tamamen ortadan kaldırılmasını hedefliyor. Bu önlemlerin yanında yıkılan eski Halkla İlişkiler A ve B bloklarının yerine yapılması planlanan ve 800 milyon liraya mal olması beklenen Kütüphane ve Sergi Salonu projesinden de vazgeçildi.

Asayiş Gazetesi Yorumudur...

Asayiş Haber ekibi olarak yukarıda sizlere detaylarını sunduğumuz kamuda tasarruf tedbirleri kararları hakkında çok karmaşık düşünceler içerisindeyiz. Sevinsek mi üzülsek mi kızsak mı bilemiyoruz çünkü;

Aslında bütün yönetim kademeşerinde ve her zaman uygulanması gereken bu önlemlerin alınması için illa ki ülkenin ekonomik krize mi girmesi gerekirdi diye soruyoruz kendimize.

Milletin oylarıyla seçilen sözde vekiller, yine milletin ödediği vergilerle bey gibi yaşayıp bir de üstüne sadece mecliste göstermelik bağırıp çağırarak çoğu vatandaşın 5-6 ayda kazandığı parayı bir ayda kazanmasının önüne geçmeyi kim akıl edecek diye soruyoruz kendimize.

Yıllarca eğitimini görmüş ve birçok sınava girmiş gençlerin hakkı, her şeye para bulan hükümetin onlara kalmadığını belirtip kamuya personel alımında sınırlandırma getirerek yenmiyor mu diiye soruyoruz kendimize.

Kendimize sorduğumuz düzinelerce sorudan çıkan tek sonuç ise şu oluyor: ülkemizde bilgisi olanın yetkisi, yetkisi olanın ise bilgisi yok. Ülkemiz ve insanlarımız bundan çok daha güzellerini hak ediyor, temennimiz tez zamanda hak ettiğimiz o günlere ulaşabilmek.

Editör: Şahsüver ÇITIR