15 Temmuz Şehitler Köprüsü Neden Kapalı? Yollar Neden Kapandı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Neden Kapalı? Yollar Neden Kapandı

Geçtiğimiz ay yaşanan KDV ve ÖTV oranlarındaki zamların ardından yapılan olağanüstü toplantıda da benzer bir durum yaşanmış ve muhalefetten 45 vekil oylamaya katılmayarak önergenin reddedilmesine neden olmuştu.

Akbelen'deki olaylarla ilgili olarak CHP'nin TBMM'de genel görüşme açılmasına yönelik önergesi, 37 oy farkla reddedildi. Ancak daha yakından incelendiğinde, muhalefet partilerine ait 37 milletvekilinin bu oylamaya katılmadığı belirlendi. Geçtiğimiz ay yapılan ve KDV ile ÖTV oranlarına gelen artışların ardından toplanan olağanüstü TBMM toplantısında da muhalefetten 45 vekil oylamaya katılmamış ve önerge reddedilmişti.

TBMM'de meydana gelen bu olay, CHP'nin Akbelen'deki gelişmeleri genel görüşmeyle masaya yatırma talebi üzerine gerçekleşti. Ağaç kesimi nedeniyle meydana gelen protestoları görüşmek üzere olağanüstü toplanan Meclis, CHP'nin önergesini oyladı.

Ancak CHP'nin talebi, başta AK Parti ve MHP olmak üzere Cumhur İttifakı partilerinin oylarıyla reddedildi. 244 kabul oyu karşısında 281 milletvekili ret oyu kullanarak önergenin görüşülmesine karşı çıktı. Bu oylamanın ardından Meclis, 1 Ekim tarihine kadar tekrar toplanma kararı aldı.

Önergenin reddedilmesinin ardından dikkatler, oylamaya katılmayan muhalefet partileri milletvekillerine çevrildi. Toplamda 37 muhalefet partisi milletvekilinin bu oylamaya katılmadığı belirlendi.

CHP'nin Akbelen olaylarına ilişkin önergesi, 37 oy farkıyla reddedilmiş oldu. TBMM'deki oylamaya muhalefetten 37 milletvekilinin katılmamış olması, olayın farklı bir boyutunu gözler önüne serdi.

Partilere göre dağılıma bakıldığında, CHP'den 6 milletvekili, YSP'den 15 milletvekili, İYİ Parti'den 6 milletvekili, DEVA'dan 3 milletvekili, TİP'ten 2 milletvekili, Demokrat Parti'den 2 milletvekili, DBP'den 2 milletvekili ve HDP'den 1 milletvekili oylamaya katılmadı. Tek istisna olarak Saadet Partisi'nin tüm milletvekilleri, oturumda hazır bulundular.