Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde geleneksel olarak düzenlenen Ayçiçeği Festivali bu yıl da büyük bir coşkuyla kutlanmaya hazırlanıyor. Ancak festival kapsamında 12 Ağustos'ta sahne alması beklenen popüler sanatçı Gökçe'nin konserinin iptali, festivalin gündemini belirledi.

Gökçe Konseri Neden İptal Edildi?

Ayçiçeği Festivali'nde Hayrabolu halkıyla buluşacak olan sanatçı Gökçe'nin konseri, sanatçının LGBTİ+ topluluğuna olan desteği gerekçe gösterilerek iptal edildi. Sanatçının bu konuda yaptığı paylaşımlar, Hayrabolu Belediye Başkanı Dr. Osman İnan tarafından gerekçe gösterilerek festival kapsamındaki konserinin iptal edilmesine karar verildi.

Salep Soğanı Nedir? Neden Yasak? Cezası Ne Kadar 2024 Salep Soğanı Nedir? Neden Yasak? Cezası Ne Kadar 2024

Başkan İnan'dan Açıklama

Konuyla ilgili açıklama yapan Hayrabolu Belediye Başkanı Dr. Osman İnan, sanatçı Gökçe'nin sosyal medya hesaplarından LGBTİ+ topluluğuna destek paylaşımları yaptığını iddia etti. Bu paylaşımların Hayrabolu halkının değerleriyle örtüşmediğini belirten İnan, bu nedenle sanatçının festival kapsamında sahne almasının uygun olmadığını ifade etti.

Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor

Kararın açıklanmasının ardından sosyal medya başta olmak üzere birçok platformda Hayrabolu Belediyesi'nin bu kararına tepki yağdı. Konserin iptal edilmesi, sanat ve ifade özgürlüğü tartışmalarını alevlendirirken, birçok kişi ve sivil toplum kuruluşu bu kararın geri alınmasını talep etti.

Gökçe'nin bu konu hakkında ne düşündüğü ve nasıl bir yol izleyeceği ise merak konusu. Sanatçının konuyla ilgili bir açıklama yapması bekleniyor. Bu iptal kararının Ayçiçeği Festivali'ne olan ilgiyi nasıl etkileyeceği ve festivalin geri kalan programı hakkında herhangi bir değişiklik olup olmayacağı ise önümüzdeki günlerde netleşecek.