Isı telefonunuzun en büyük düşmanıdır. Modern akıllı telefonlar, ince kasaların içinde güçlü işlemciler ve büyük kapasiteli piller barındırır; bu da normal çalışma koşullarında bile aşırı ısınmayı gerçek bir sorun haline getirir. İster şarj olurken, ister boşta oturun, ister daha aktif görevler gerçekleştirin; telefonunuz, kısa devre yapması, alev alması ve hatta patlaması ihtimaline karşı koruması gereken güvenli bir iç sıcaklığa sahiptir. Bazen dahili kusurlar büyük sorunlara yol açabilir, bazen ise telefonlarımızın ne kadar dayanacağını ve ne sorunlar çıkaracağını belirleyen şey telefonlarımıza nasıl davrandığımızdır . Sebebi ne olursa olsun, telefonunuz aşırı ısınırsa durumu düzeltmek ve bunun tekrar yaşanmasını önlemek için atabileceğiniz birkaç adım var.

Telefonunuzu Ortamdan Uzaklaştırın

Telefonunuzun Aşırı Isındığında Yapmanız Gerekenler

Üreticiler, kullanıcılara cihazlarını - 20 ile 45 Santigrat derece arasındaki bir ortamda tutmalarını tavsiye ediyor. Bu sıcaklık daha düşük olursa telefon kilitlenebilir; daha yükseğe çıkarsanız kalıcı hasar riskiyle karşı karşıya kalırsınız. Cihazınız sıcak bir ortamda bulunuyorsa hemen oradan uzaklaştırın.

Telefonu Sıfırlayın veya Kapatın

Telefonunuz şarj oluyorsa fişini çekin. Cihazınızda telefon kılıfı varsa çıkarın. Ayrıca telefonu kapatıp serin bir yerde bir süre beklemesini de isteyebilirsiniz.

Farklı Bir Şarj Cihazı Deneyin

Cihaz şarj oluyorken ısınıyorsa güç kablosunda hasar olup olmadığını kontrol edin. Şarj cihazının kablosu içinde bulunan dahili kabloları görebileceğiniz kadar erimiş olabilir. Eğer öyleyse, güvenli bir şekilde onu çöpe atın ve yeni bir şarj aleti alın.

Puhu TV Neden Açılmıyor? 2024 Temmuz Puhu TV Neden Açılmıyor? 2024 Temmuz

Rahatsız Edici Uygulamaları Uykuya Geçirin

Cihazınızın CPU'su oyunları, artırılmış gerçeklik özelliklerini ve hatta GPS navigasyonu için bile çok çalışır. Bu uygulamalardan birini çalıştırırken telefon ısınıyorsa programı zorla kapatın ve cihazınızı kullanmaya bir süre ara verin. Bir uygulamayı aktif olarak kullanmasanız bile, arka planda çalışmaya devam edebilir ve CPU üzerinde baskı oluşturabilir. iPhone'unuz varsa Ayarlar'ı açın ve menüden rahatsız edici uygulamayı seçin. Uygulamanın arka planda çalışmasını durdurmak için Arka Planda Uygulama Yenilemeyi devre dışı bırakın.

Editör: Şahsüver ÇITIR