Günümüzün teknolojik dünyasında ne yazık ki telefonlarımız hala tam olarak her yerde çekmiyor. Operatörlerin kapsama alanı dışında kalan ölü bölgelerde telefonunuzun daha fazla çekmesini sağlamak için deneyebileceğiniz birkaç yol var. Asayiş haber ekibi olarak bu ipuçlarını sizler için derlediik.

Uçak Modunu Açıp Yeniden Kapatın

Telefonunuz sürekli olarak en iyi sinyali aramaz (bu, pilinizin bitmesine neden olur ), bu nedenle harekete geçmeniz gerekir. Bu sorunu çözmenin en hızlı yolu Uçak modunu açıp yaklaşık 10 saniye bekledikten sonra tekrar kapatmaktır. Bunu yapmak, telefonunuzun hangi ağların mevcut olduğunu yeniden kontrol etmesine neden olur. Uçak moduna genellikle iPhone'unuzun Kontrol Merkezi'nden veya Android telefonunuzun Hızlı Ayarlar panelinden ulaşabilirsiniz (her ikisine de erişmek için ekranınızın üstünden aşağı doğru kaydırın)

Telefonunuzun Sinyal Gücü

Buğrahan Tuncer İnstagram Hesabı ve Linki Nedir? 2024 Buğrahan Tuncer İnstagram Hesabı ve Linki Nedir? 2024

Sim Kartınızı Temizleyin

Operatörünüzü uzun süredir kullanıyorsanız SIM kartınız en yeni ağ bantlarına bağlanmanıza izin vermiyor olabilir. Sim kartınızın temas noktaları kirlenmiş veya yıpranmış olabilir ve bu durum aralıklı arızalara neden olabilir. SIM'inizi çıkarıp metal yüzeyini temizlemek, telefonunuzun daha iyi çekmesine yardımcı olabilir.

G'nizi değiştirin

4G ve 5G farklı sinyal özelliklerine sahiptir ve bazen farklı vericilerden gelirler. Telefonunuzun bağlı olduğu ağ ne kadar yeniyse operatör kaynaklarını o kadar verimli kullanır. Bu nedenle operatörlerin en yeni ağlarda mümkün olduğu kadar çok cihaza sahip olması önemlidir. Ne yazık ki bu bazen bireysel cihazların zayıf bağlantılara takılıp kalması anlamına gelir. Operatörünüzün daha kullanışlı olanlara göre daha yeni sistemlere ayrıcalık tanıması durumunda, mevcut farklı ağ modları arasında geçiş yapmaya değer. Sonuçta, konumunuza bağlı olarak 4G bağlantısı 5G bağlantısından daha hızlı olabilir.

İphone ve Android'de G Nasıl Değiştirilir?

iPhone'da Ayarlar > Hücresel > Hücresel Veri Seçenekleri > Ses ve Veri'ye gidin. Burada 5G Açık, 5G Otomatik ve LTE (4G) arasından seçim yapabilirsiniz.

Android telefonda Bağlantılar, Ağ ve İnternet veya benzeri bir bölüme erişmek için Ayarlar uygulamasına gidin. Mobil Ağ, SIM ve Ağ veya benzerini seçin. 5G hizmetini kapatma ve böylece bağlantınızı 4G ile sınırlandırma seçeneğini gördüğünüzde doğru işlemi yapabilirsiniz demektir.

Editör: Şahsüver ÇITIR