Konuyla ilgili açıklamalar yapan uzmanlar, memur ve emekli maaşlarında yaklaşık yüzde 20-21 oranında artış olacağını belirtti. Uzmanlar, memur ve memur emeklilerinin, çıkacak enflasyon farkından 5 puan daha düşük bir zam alacağını ifade etti. Bunun sebebi olarak da toplu sözleşmede yüzde 15 verilmiş olan zammın, ikinci dönem toplu sözleşmede yüzde 10'a indirilmesi gösterildi.

En düşük emekli maaşının da yükseleceği bildirildi. Uzmanlar, bu dönemde en düşük emekli aylığının yine yüzde 25-26 oranında artarak 12 bin 500 lira civarında olacağını tahmin etti. Ancak seyyanen artış yapılıp yapılmayacağı ya da refah payı verilip verilmeyeceği konusunda henüz net bir bilgi olmadığı vurgulandı.

Diğer taraftan, uzmanlar, asgari ücrete net bir artış yapılmayacağını açıkladı. Asgari ücrete en azından yeni bir enflasyon farkı şeklinde bir artışın yapılması gerektiği yönünde görüş belirtildi.

Zam oranlarının 3 Temmuz'da açıklanacak Haziran ayı enflasyon rakamlarının ardından belli olacağı kaydedildi. Uzmanlar, Mayıs ayı enflasyonunun 3 Haziran'da, Haziran ayı enflasyonunun ise 3 Temmuz'da açıklanacağını söyledi. Geçen yıl Mayıs ayında enflasyonun 0.04 olduğu, bu yıl ise daha yüksek çıkmasının beklendiği ve yaklaşık yüzde 3 oranında enflasyon beklendiği de ifade edildi.

Ziraat Bankası Lisans Mezunu Yeni Personellerini Arıyor! Başvuru Şartları Açıklandı Ziraat Bankası Lisans Mezunu Yeni Personellerini Arıyor! Başvuru Şartları Açıklandı

Temmuz 2024'te memur ve emekli maaşlarında yaklaşık yüzde 20-21 oranında artış olurken, en düşük emekli maaşının da 12 bin 500 lira civarında olması bekleniyor. Ancak asgari ücrete net bir zam yapılmayacağı açıklandı. Zam oranlarının ise 3 Temmuz'da netleşmesi bekleniyor.

Editör: Şahsüver ÇITIR