Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen sözleşmeli 602 Gümrük Muhafaza Memuru ile Muayene Memuru alımı için başvurular sona erdi. Toplamda 1.307 adayın belirleneceği alımda, 450 erkek Gümrük Muhafaza Memuru ve 49 kadın Gümrük Muhafaza Memuru pozisyonu için başvurular tamamlandı. Ayrıca, 103 kadın ve erkek muayene memuru alımıyla birlikte toplam kadro sayısı 602 oldu.

Başvuru Sonuçları ve Sözlü Sınav Süreci

Sözlü sınava katılacak adayların belirlenmesi KPSS başarı sırasına göre yapılacak. Sözleşmeli Gümrük Muhafaza Memuru için pozisyon sayısının 2 katı, Sözleşmeli Muayene Memuru için ise 3 katı kadar aday sözlü sınava çağrılacak. Başvuru sonuçları, Bakanlık internet sitesinde online olarak açıklanacak. 

Sözlü Sınavın Değerlendirme Kriterleri

Sözlü sınavda adaylar, kavrama, muhakeme ve ifade yeteneği; liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu; özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı; mezun olduğu öğrenim dalına ilişkin bilgi düzeyi, genel yetenek ve genel kültür; bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı yönlerinden puan alacak. Toplam puan 100 üzerinden değerlendirilecek. 

47 Kurumdan Büyük Alım: 37.941 Memur Alınıyor! 47 Kurumdan Büyük Alım: 37.941 Memur Alınıyor!

Başarı Kriterleri ve Kontenjan Bilgileri

Sözlü sınavda en az 70 puan alan adaylar başarılı sayılacak. Adayların başarı puanı, KPSS puanı ile sözlü puanının aritmetik ortalaması alınarak hesaplanacak. Asıl adaylar ilgili pozisyon sayısı kadar olacakken, yedek adaylar kontenjanların en fazla yarısı kadar olacak.

Başvuru sonuçlarını ve sözlü sınav tarihlerini takip etmeye devam edin! Ticaret Bakanlığı memur alım sürecindeki gelişmeleri kaçırmayın!

Editör: Haber Merkezi