Yağışın etkisiyle yamaçtan kopup yola akan toprak, ağaç ve taş kütlelerinin temizlenmesi için karayolları ve belediye ekipleri iş makineleriyle çalışma başlattı. Güzergah üzerindeki farklı bölgelerde temizlik çalışmaları devam ediyor.

İlçeden geçen Maçka deresi de sağanak nedeniyle taşkın meydana geldi. Mahalle içerisindeki yollarda iş makineleriyle temizlik çalışması yapılırken, birçok mahallede elektrik kesintisi yaşandı. Alt kotta bulunan bazı evleri ise su bastı.

İstanbul Sivas Hızlı Tren Nereden Kalkıyor? Konumu Nerede? 2024 İstanbul Sivas Hızlı Tren Nereden Kalkıyor? Konumu Nerede? 2024

MAÇKA BELEDİYE BAŞKANI KOÇHAN'DAN AÇIKLAMA

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, sağanak ve toprak kaymaları ile ilgili bilgi verirken, "Hem Zigana hem de eski Hamsiköy yolu kapalı. Bu güzergahta Güzelce ve Bağışlı'da iki köyümüz var. Kepçelerle eski yolları açarak problemli olan yere ulaşmaya çalışıyoruz. Yağmur biraz dindi ama yeniden başlamadan oradaki evlere ulaşmaya çalışıyoruz. Can kaybı yok, 2 evle ilgili tehlike ihbarı var. Ana yol tamamen kapalı" dedi.

TEMİZLİK ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Heyelanların neden olduğu kapanma nedeniyle Trabzon-Gümüşhane karayolu, Hamsiköy ve Sümela yolu ulaşıma kapalı. Karayolları ve belediye ekipleri iş makineleriyle çalışmalarını sürdürürken, bileşenlerin temizlenmesi için büyük çaba harcanıyor. Ayrıca, Maçka deresindeki taşkın sonrası su altında kalan alanların temizlenmesi de devam ediyor.

SAĞANAK SONRASI YAŞANANLAR

Doğu Karadeniz bölgesinde etkili olan sağanak yağış sonrasında yaşanan heyelanlar nedeniyle Trabzon'un Maçka ilçesi zor günler geçiriyor. Trabzon-Gümüşhane karayolu, Hamsiköy ve Sümela yolu ulaşıma kapandı, bazı evler su altında kaldı. Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, can kaybı olmadığını ancak iki evle ilgili tehlike ihbarı olduğunu açıkladı. Heyelanların neden olduğu kapanma nedeniyle karayolları ve belediye ekipleri iş makineleriyle çalışmalarını sürdürüyor, temizlik çalışmaları devam ediyor.