Şırnak merkez Şehit Bayram Tatar İlk ve Ortaokulu’nda, Türkiye'nin bilim ve araştırma alanındaki geleceğini şekillendirecek önemli bir adım atıldı. TUBİTAK Van Bölge Koordinatörlüğü ve Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen eğitim programı, 2024 TUBİTAK Türkiye finalleri öncesinde proje hazırlama sürecinde bulunacak olan 102 öğretmene yönelik düzenlendi.

Eğitimde, TUBİTAK Van Bölge Koordinatörü Doç. Dr. Hayati Çavuş ve Doç. Dr. Mustafa Tüysüz tarafından, projelerin önemi, nasıl etkili bir şekilde hazırlanacağı ve öğrencilerin bu süreçte nasıl destekleneceği gibi konular ele alındı.

Şırnak'ta 3.5 Büyüklüğünde Deprem: Kentte Endişeli Anlar Yaşandı Şırnak'ta 3.5 Büyüklüğünde Deprem: Kentte Endişeli Anlar Yaşandı

2024 TUBİTAK şırnakta eğitim

TUBİTAK Van Bölge Koordinatörlüğü İşbirliğiyle Şırnak'ta Eğitim Maratonu

Doç. Dr. Çavuş, yaptığı açıklamada, "TUBİTAK, her yıl düzenli olarak 2204 A lise öğrencileri arası araştırma projeleri yarışmalarını ve 2204 B ortaokul öğrencileri arası araştırma projeleri yarışmalarını gerçekleştirmektedir. Bölge Koordinatörlüğü olarak, her ilde öğretmenlere yönelik proje yazma eğitimleri düzenliyoruz. Bu eğitimlerimiz 2 gün boyunca sürüyor ve her ilde yaklaşık 100 ile 120 öğretmenimiz bu eğitimlere katılıyor. Şırnak ilinde, bu gün ve yarın gerçekleştirdiğimiz etkinliklerde 102 tane öğretmenimiz var ortaokul ve liseden katılım sağlayan." şeklinde konuştu.

Eğitimlerin amacının, öğretmenlerin proje yazma konusundaki bilgi ve becerilerini artırmak olduğunu belirten Doç. Dr. Çavuş, bu eğitimlerin sadece katılan öğretmenler için değil, aynı zamanda onların kendi okullarındaki meslektaşlarına da bu bilgileri aktarmalarını teşvik ettiğini ifade etti.

Öğretmenlerin bu bilgi birikimini kendi öğrencilerine aktarmasıyla, TUBİTAK projelerine katılımın artacağına ve gençlerin bilimsel farkındalıklarının artırılacağına dikkat çeken Doç. Dr. Çavuş, "Her öğretmenimiz en az 10-15 öğretmene ulaştığında bu sayı aslında bin, bin 500 öğretmene çıkacak. Her öğretmenimiz de iki üç öğrenciye ulaşabildiğinde aslında biz buradaki 4, 5 bin öğrencimize ulaşmış olacağız." dedi.

2024 TUBİTAK şırnakta eğitim2

Ankara Congresium'da Mayıs Ayında Türkiye Finalleri Gerçekleşecek

Proje başvurularının başladığını belirten Doç. Dr. Çavuş, Türkiye Finalleri'nin Mayıs ayında Ankara Congresium'da gerçekleşeceğini açıkladı. Lise ve ortaokul öğrencilerinin, projelerini sunarak Türkiye birinciliği için yarışacakları etkinlik, bilim ve araştırma alanında büyük bir heyecanla bekleniyor.