Zonguldak il merkezi ve ilçelerindeki okullarda öğrencilere yönelik gerçekleştirilecek Siber Güvenlik ve E-Gelecek temalı Bilim Söyleşi, Ekim ayı boyunca devam edecek. Bu önemli etkinlik, Tübitak'ın sağlamış olduğu destekle hayata geçiriliyor.

Ulusal Staj Programı Puanlama Nasıl Yapılır? 2024 Ulusal Staj Programı Puanlama Nasıl Yapılır? 2024

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Karaelmas Siber Güvenlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Semih Çakır, düzenlenecek etkinlik hakkında bilgiler verdi. Dr. Çakır, "Ekim ayı, dünya genelinde Siber Güvenlik Farkındalık ayı olarak kutlanır. Bu bağlamda Tübitak'ın Bilim Söyleşileri kapsamında düzenleyeceğimiz programla birçok okulumuzda öğrencilerimizle buluşacağız." şeklinde konuştu.

Siber güvenlik konusunda farkındalığı artırmayı amaçlayan bu söyleşiler, Ekim ayı boyunca farklı okullarda gerçekleştirilecek. Program dahilinde 09 Ekim Pazartesi günü Kdz. Ereğli Erdemir İlkokulu, 11 Ekim Çarşamba günü Kdz.Ereğli Mehmet Ali ve Kadri Yılmaz Anadolu Lisesi, 18 Ekim Çarşamba günü Alaplı Anadolu İmam Hatip Lisesi, 20 Ekim Cuma günü Zonguldak Bahçelievler İlkokulu ve 27 Ekim Cuma günü Göbü Ortaokulu'nda etkinlikler düzenlenecek.

Dr. Çakır, "Amacımız, siber güvenlik konusunda öğrencilerimizi bilgilendirmek, farkındalıklarını artırmak ve onlara bu alanda kariyer yapma fırsatları sunmak." dedi ve etkinliklerin başarılı geçmesini umduğunu ifade etti.