Ancak, 2022 yılında bu rakamın 2 milyon 350 bin tona yükseldiği ifade edilmiştir. Yurtiçi kullanım miktarının da 2 milyon 87 bin ton olduğu ve yeterlilik oranının yüzde 114,7 olduğu vurgulanmıştır. Bu veriler ışığında, ülkemizin ihtiyacını karşılayacak düzeyde kuru soğan üretiminin gerçekleştirildiği belirtilmiştir.

Ülkemizin sahip olduğu arazi varlığı ve farklı coğrafi bölgelerinde değişen iklim özellikleri sayesinde, ekim yapılan bir bölgede hasat yapma imkânı bulunmaktadır. Bu durum da halkımızın gıda ihtiyacının kesintisiz bir şekilde karşılanmasına yardımcı olmaktadır.

Ayrıca, Adana ve Hatay illerimizde turfanda soğan hasadının başladığı ve yeni sezonla birlikte üretilen soğan miktarının halkımızın ihtiyacını fazlasıyla karşılayacak seviyede olduğu belirtilmiştir. 2022 yılında Adana ve Hatay illerimizde 272 bin ton olan turfanda soğan üretiminin, bu yıl 284 bin tona yükselmesinin beklendiği ifade edilmiştir.