Gideceğiniz ülke vize gerektirmediğinde spontan seyahat kararları daha da kolaylaşır. Anlık kaçamaklarınızı kolaylaştırmak için Türk pasaportu sahiplerine vize zorunluluğu olmayan ülkeleri szler için listeledik. Haberimizi okuduktan sonra Türk pasaportunun ne kadar geniş alanlarda etkili olduğunu anlayacak ve olası bir yurt dışı tatili için vizesiz gidebileceğiniz ülkeleri öğreneceksiniz.

Amerika Kıtası: Türk Pasaportu Sahiplerine Vize Gerektirmeyen Ülkeler

Geçici Pasaport

Amerika kıtasını vizesiz seyahat etmek isteyen Türk pasaportuna sahip vatandaşlar şu ülkelere gidebilir;

·        Güney Amerika Ülkeleri

Arjantin, Bolivya, Brezilya, Ekvador, Kolombiya, Paraguay, Peru, Şili, Trinidad, Tobago, Uruguay, Venezuela.

Ziyaret edilecek yerler

Peru: Machu Picchu, And Dağları'ndaki 15. yüzyıldan kalma İnka Kalesi.

Arjantin: Brezilya sınırına yakın Iguazu Şelalesi ve şehrin en güneyindeki Ushuaia şehri

Amazon Nehri

·        Orta Amerika ülkeleri

Bahamalar, Barbados, Belize, Dominika, Dominik Cumhuriyeti, El Salvador, Guatemala, Honduras, Jamaika, Kosta Rika, Meksika (E-vize), Nikaragua, Panama, St. Christopher ve Nevis, St. Lucia.

Ziyaret edilecek yerler

Kosta Rika, Panama, Belize ve Guatemala: Bu ülkeler doğaları, plajları ve kültürel zenginlikleri nedeniyle bölgenin popüler destinasyonlarındandır.

Panama: Atlantik Okyanusu ile Pasifik Okyanusu'nu birbirine bağlayan bir mühendislik harikası olan Panama Kanalı.

Kosta Rika: Arenal Volkanı. 2010 yılından bu yana pasif durumda olan volkanın çevresinde yürüyüş turları, teleferik, zip-line ve asma köprüler bulunmaktadır. Muhteşem La Fortuna Şelaleleri de bu bölgededir.

·        Avrupa ülkeleri

Arnavutluk, Bosna Hersek, Beyaz Rusya, Makedonya, Kosova, Karadağ, Sırbistan, Moldova, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti.

Ziyaret edilecek yerler

Arnavutluk, Kosova ve Makedonya: Türk pasaportu sahipleri 90 güne kadar vizesiz ziyaret edebilirler. Kosova'da kışlar Arnavutluk ve Makedonya'ya göre daha soğuktur.

Bosna Hersek, Sırbistan Karadağ: Türk pasaportu sahipleri, 90 günü aşmamak kaydıyla 180 gün içinde vizesiz seyahat edebiliyor. Karadağ: Yıl boyunca, özellikle yaz aylarında dalış, sörf ve yelkencilik için popüler bir destinasyondur.

Sırbistan: Tarihi ve kültürel zenginlik; renkli gece hayatı.

Bosna-Hersek: Başkent Saraybosna, tarihi ve kültürel açıdan zengin bir destinasyondur ve hafta sonu ziyaretine değer.

Makedonya: Roma, Bizans ve Osmanlı İmparatorluklarının zengin mirasını bünyesinde barındıran kültürel bir mozaik. Özellikle başkenti Üsküp muhteşemdir.

·        Orta Asya ve Orta Doğu ülkeleri

Azerbaycan, Brunei, Sri Lanka, Ürdün, Kırgızistan, Kazakistan, Japonya, İran, Lübnan, Gürcistan, Irak (Sınırda Vize), Katar (Sınırda Vize), Filipinler, Hong Kong, Bahreyn (Sınırda Vize), Güney Kore, Özbekistan, Moğolistan, Endonezya (Sınırda vize), Tayland, Singapur.

Ziyaret edilecek yerler

Ürdün: Ürdün 90 güne kadar vizesiz ziyaret edilebilmektedir. Şehrin başkenti Amman, tarihi yapısıyla görenleri kendine hayran bırakıyor.

Gürcistan: Kafkasya sıradağlarında yer alan köyler, pitoresk şehirler, kayak merkezleri ve Karadeniz kıyısındaki hareketli plaj tatil köyleri ziyaret edilmesi gereken yerlerden.

Katar: Arap Yarımadası'ndaki bu büyüleyici ülkenin başkenti Doha, İnci Adası ve Barzan Kuleleri gibi mimarisi ve yapılarının yanı sıra çöl safarileri ve hareketli gece hayatıyla da tanınan ülke ziyaretçileri büyülüyor.

·        Afrika ülkeleri

Simge Barankoğlu Abonelere Özel İfşa Konusu Nedir? Ne Denir? Simge Barankoğlu Abonelere Özel İfşa Konusu Nedir? Ne Denir?

Botsvana, Fas, Güney Afrika Cumhuriyeti (Sınırda Vize), Kenya (E-vize), Libya, Mauritius, Seyşeller, Sudan (Sınırda Vize), Svaziland, Sao Tome ve Principe, Tunus ve Zambiya.

Ziyaret edilecek yerler

Afrika kıtasının en popüler destinasyonları arasında Kenya, Güney Afrika ve Fas yer alıyor.

Güney Afrika: muhteşem manzaraları ve yaban hayatıyla tanınır. Kıtanın en güney noktasında yer alan Cape Town'a İstanbul'dan direkt uçuşla 13 saatte ulaşılabilmektedir.

Kenya Cumhuriyeti: Bu doğu Afrika ülkesi, hayvan çeşitliliği açısından dünyanın en zengin coğrafyalarından biridir. Derin deniz dalışı ve yaban hayatı safarileri için Kenya'dan daha iyi bir yer yoktur.

Fas: Rabat, Kazablanka ve Marakeş, Fas'ın en popüler destinasyonları arasındadır; Atlas Dağları da pek çok ziyaretçinin ilgisini çekiyor

Editör: Şahsüver ÇITIR