Yunanistan'ın güzelliklerine kapılarını daha da geniş açıyor! 1 Nisan Pazartesi günü itibariyle, Türk vatandaşları için Yunan adalarına seyahat etmek artık çok daha kolay hale geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Aralık ayındaki tarihi ziyaretinin ardından Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in duyurusuyla başlayan bu yeni uygulama, 10 Yunan adasında seyahat edenlere 7 günlük kapıda vize imkanı sunuyor.

Yunan Adalarında Kolaylıkla Geçerli: Kapıda Vize 60 Euro

Hamas Ateşkesi Kabul Etti Mi? İsrail Filistin Savaşı Bitti Mi? Hamas Ateşkesi Kabul Etti Mi? İsrail Filistin Savaşı Bitti Mi?

Artık Yunan adalarına seyahat etmek, pasaport kontrolü ve parmak izi kaydı gibi işlemlerle uğraşmak zorunda kalmayacaksınız. 10 Yunan adasına geçişi sağlayacak olan bu yeni vize, sadece 60 Euro karşılığında temin edilebilecek. Bu ücret, seyahat sürecinizi bürokratik engellerle uğraşmadan keyifli hale getirecek.

Yunanistan'ın Schengen bölgesine dahil olması, Türk vatandaşlarının seyahatlerini daha da kolaylaştırıyor. Artık Schengen vizesi başvurusu yapmanıza gerek yok! Sadece kapıda vize alarak Yunan adalarının keyfini çıkarabilirsiniz. Ancak unutmayın, bu vize sadece Yunan adalarında geçerli olacak ve diğer AB üye ülkelerine seyahat etmenize izin verilmeyecek.

Kapıda Vizenin Geçerli Olduğu Adalar

Yunan adalarının güzelliklerini keşfetmek için artık hiçbir engeliniz yok! Sakız, Midilli, Rodos, Samos, Kos, Meis, Leros, Kalimnos, Simi ve Limni adalarında 7 günlük kapıda vize ile özgürce dolaşabilirsiniz. Daha küçük adaların da Haziran ayında bu uygulamaya dahil olması bekleniyor, bu da sizin keşif rotanızı daha da genişletecek demektir.

Aralık ayındaki tarihi ziyaretin ardından, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in Türk vatandaşlarına yönelik bu adımı, ikili ilişkilerin gelişimi adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Ayrıca, Miçotakis'in Türkiye'yi mayıs ayında ziyaret etmesi bekleniyor, bu da ilişkilerin daha da güçlenmesi için önemli bir fırsat sunuyor. Yunan adalarına seyahat etmek artık daha da keyifli ve kolay hale geliyor. Türk vatandaşları için sunulan bu yeni kapıda vize imkanı, keşif dolu bir tatilin kapılarını aralıyor.