Uluslararası bir araştırma, eşlerini veya partnerlerini en fazla aldatan ülkeleri sıralayarak, dünya çapında sadakatsizlik oranlarını gözler önüne serdi. Smith Investigation Services, World Population Review ve The Tech Report'un birlikte yürüttüğü araştırmada, Amerika Birleşik Devletleri, yüzde 71'lik aldatma oranıyla listenin zirvesinde yer aldı. Almanya ve Birleşik Krallık sırasıyla yüzde 68 ve yüzde 66 oranlarla ABD'yi takip etti.

Araştırma, Brezilya ve Fransa'nın yüzde 57 ile beşinci sırayı paylaştığını, Rusya'nın ise yüzde 53 ile altıncı sırada olduğunu ortaya koydu. Sıralamada dikkat çeken diğer ülkeler arasında yüzde 49 ile Japonya, yüzde 46 ile Romanya ve yüzde 44 ile Avustralya yer aldı.

26 Temmuz BİM Kataloğunda Şaşırtan Fırsat: Kumtel Kule Tipi Vantilatör 999 TL! 26 Temmuz BİM Kataloğunda Şaşırtan Fırsat: Kumtel Kule Tipi Vantilatör 999 TL!

Türkiye ise yüzde 27 aldatma oranıyla Kanada ile birlikte onuncu sırada kendine yer buldu. Anket sonuçlarına göre, dünya genelindeki aldatma nedenleri arasında, erkeklerin yüzde 44'ü daha eğlenceli bir deneyim yaşamak için, kadınların ise yüzde 40'ı daha çok arzulanmak istedikleri için bu yola başvurduğunu belirtti.

Ayrıca yapılan anket, ilişkilerin yüzde 25'inin bir haftadan kısa sürdüğünü, yüzde 65'inin ise ilk altı ay içinde sona erdiğini gösterdi. İtiraf edilen ilişkilerin ardından çiftlerin yüzde 54.5'i hemen, yüzde 29.9'u ise bir süre sonra ayrılırken, sadece yüzde 15.6'sı ilişkilerini sürdürmeye devam etti.

Bu veriler, dünya genelindeki ilişki dinamikleri ve sadakatsizlik eğilimleri hakkında çarpıcı gerçekleri gün yüzüne çıkarmış oldu.

Editör: Şahsüver ÇITIR