F Grubunun kapıları sonuna kadar rekabete açık. Millilerimiz bu grupta grubun bariz favorisi olarak gösterilen Portekiz ile beraber Çekya ve Gürcistan ile karşı karşıya gelecek. En son katıldığımız Avrupa Şampiyonası'nda grupta hezimet yaşamamızın ardından, bu kez Euro 2008 de üçüncü olduğumuz peri masalını yeniden yaşamak istiyoruz. Peki grup aşamasında rakiplerimizle ne zaman oynayacağız? Bu sorunun cevabını Asayiş Haber olarak sizler için derledik.

F Grubu – Birinci Maç Günü (Türkiye - Macaristan)

Her iki taraf için bu açılış maçı gruptaki geri kalan kaderlerini çizmenin anahtarı. En son 2012 Mayıs ayında Gürcistan ile karşılaşan milli takımımız maçı 3-1 kazanmıştı. Büyük umutlarla ve altın jenerasyonla katıldığımız bu turnuvada Kvaratskhelia ve Mikutadze gibi önemli oyuncuların bulunduğu rakibimizden üç puanı alıp güçlü bir başlangıç yapacağımız konusunda eminiz.

Olimpiyat Oyunları'nda The Last Dance: İki Efsane Son Kez Karşılaşabilir Olimpiyat Oyunları'nda The Last Dance: İki Efsane Son Kez Karşılaşabilir

F Grubu – İkinci Maç Günü (Türkiye - Portekiz)

Türkiye'nin gruptaki en büyük sınavı, grubun favorisi ve 2016 Avrupa şampiyonu Portekiz'e karşı oynayacağı ikinci maçta geliyor. Millilerimiz Portekiz'i yalnızca iki kez yendi, ancak hepsi dostluk maçıydı yani hiçbir resmi maçta bunu başaramadık. Cristiano Ronaldo ve Bruno Fernandes gibi dünya çapında yetenekleri olan Portekiz'den puan veya puanlar almamız hâlinde gruptan çıkma şansımızın çok yüksek olacağı açık.

Grup F – Üçüncü Maç Günü (Türkiye - Çekya)

Önceki sonuçlara bağlı olarak bu, F Grubu'nda nihai sıralamaları garantileme açısından en önemli maç olabilir. Çekya veya eski adıyla Çek Cumhuriyeti deyince herkesin aklına Euro 2008'deki muhteşem geri dönüşümüz ve Nihat Kahveci'nin attığı golün geldiği kesin. Kim bilir belki bu kez sonuç aynı ama senaryo farklı olur. Yine, yeniden bir zafer kazanırız ve gollerimizi de Kenan Yıldız ve Arda Güler atar

Editör: Şahsüver ÇITIR