Sörf, kalabalık olmayan ve muhteşem adaları ve plajları nedeniyle Türkiye'de çok popüler bir aktivite haline geldi. Akdeniz'in berrak suları ve Karadeniz'in hırçın dalgaları gibi pekçok nokta tutkunlarına muhteşem bir sörf deneyimi yaşatıyor. Unutulmaz bir macera için siz de en iyi sörf noktalarını keşfedin. İşte Türkiye'de sörf yapılabilecek en iyi yerler.

Türkiye'de Sörf Yapılabilecek Yerler

Türkiye'de sörf yapmak için en ideal yerler şunlardır;

Doğanın Tadını Çıkarın: Türkiye'de Bulunan 5 Muhteşem Kamp Yeri Doğanın Tadını Çıkarın: Türkiye'de Bulunan 5 Muhteşem Kamp Yeri

Sörf Tutkunlarının Uğrak Noktaları

Alanya

Türkiye'nin güneyindeki ünlü bir sörf noktası olan Alanya, daha az kalabalığın olduğu Aralık ayından Nisan ayına kadar düzenli olarak sörf tutkunlarınca ziyaret edilir. Bu süre zarfında, her ay yaklaşık 20 güzel sörf günü vardır ve hava güzeldir; sıcaklıklar yaklaşık 18°C ​​(64°F) ve su sıcaklıkları 18 ila 21°C (64–70°F) arasındadır. Alanya'nın en iyi sörf plajları, yeni başlayanlar ve uzmanlar için ideal dalgalar sunan Damlataş ve Keykubat'tır. Alanya'daki dalgalar genellikle 2 ila 12 fit (3,6 metreye kadar) arasında değişir.

Karadeniz

Karadeniz'de sörf yapılabilecek en iyi yerlerden biri İstanbul'a şaşırtıcı derecede yakın. Şehrin hemen dışında yer alan Rumeli Feneri, 600 kilometreyi aşan sahil şeridi boyunca mükemmel dalgalar sunuyor. Yerel halkın çoğu, özellikle sıcak aylarda burada vücut sörfü yapmaktan hoşlanıyor.

Ege ve Akdeniz Sahili

Türkiye'nin sörf sahnesi ağırlıklı olarak pitoresk manzaralar sunan Ege ve Akdeniz kıyılarında yoğunlaşıyor ve her seviyeden sörfçüye uygun dalga deneyimleri sunuyor. Birinci sınıf sörf sezonu, daha serin sular ve daha güçlü dalgalarla eylül ayından mayıs ayına kadar uzanır. Bu dönem özellikle heyecan verici bir sörf macerası arayan meraklılar için uygundur. Ancak sörf koşulları, özellikle yeni başlayanlar için yaz aylarında daha cazip oluyor.

Alaçatı

Çeşme Yarımadası'nda yer alan Alaçatı, rüzgar sörfü açısından birinci sınıf bir destinasyon olarak biliniyor. Rüzgara dayalı su sporları ile ilgi çeken Alaçatı, sörf tutkunları arasında her geçen gün daha popüler olmaya başladı. Alaçatı'da rüzgarların sürekli olması ve hava koşullarının uygun olması nedeniyle mayıs ayından eylül ayına kadar olan yaz dönemi sörf yapmak için en uygun dönem.

Türkiye'de Sörf Yapmanın En İyi Zamanı

Türkiye'de sörf sezonu genellikle ilkbahardan sonbahara kadar sürer ve en uygun koşullar Mayıs'tan Ekim'e kadar sürer. Bu dönemde deniz sıcaklığı 18 ila 25 santigrat derece arasında değişmektedir ve istikrarlı rüzgarlar en uygun sörf koşullarını yaratır. Bunun dışında yaz ayları özellikle popüler olup, mükemmel dalgayı arayan yerli ve yabancı sörf tutkunlarının ilgisini çekmektedir.

Editör: Şahsüver ÇITIR