Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri sırasında Malatya'daki evlerinde bulunan Göğebakan ailesi depremi sağ çıkarak atlattı. Deprem sonrası yaşadıkları trajik bir yanlışlık sonucu 52 yaşındaki Naime Göğebakan'ın nüfus kayıtlarına ölü olarak işlendi. Naime Göğebakan, yaşadığını ispat etmek için mücadele veriyor. Depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine ödenen 100 bin lira gibi bir yardım yanlışlıkla Naime Göğebakan'ın banka hesabına yatırıldı.

Ayten Gökçer Neden Öldü? Ölüm Sebebi Nedir? Yılan Hikayesi Belgin Ayten Gökçer Neden Öldü? Ölüm Sebebi Nedir? Yılan Hikayesi Belgin

İlaç Dahi Alamıyor

Nüfus kayıtlarındaki yanlışlık nedeniyle Göğebakan ailesi yaşadıkları karmaşık bir durumla karşı karşıya kaldı. Naime Göğebakan'ın nüfus kaydının ölü olarak gözükmesi pek çok sorunu beraberinde getirdi. Göğebakan ailesi bu durumu düzeltmek için savcılığa başvurdu ve nüfus kayıtlarının düzeltilmesi için girişimlerde bulundu. Şu ana kadar bir sonuç alamamışlar. Naime Göğebakan yaşadığını kanıtlamakta güçlük çekiyor. Kimliğine el konulması hastaneye gidememesi ilaç alamaması ve hatta evden dahi çıkamamasına neden oluyor.

Nikâhım Da Yok

Naime Göğebakan yaşadığı bu trajik durumu şu sözlerle anlattı. Bir polis oğlumu arayıp Annen öldü demiş. Oğlum bir yanlışlık olduğunu yaşadığımı söylemiş. Bunun üzerine nüfus müdürlüğüne savcılığa gittik. Bize düzelttik dediler ancak düzeltilmemiş. Ölü göründüğüm için evden çıkamıyorum. Bir yere gidemiyorum, otobüse binemiyorum. Nikâhtan bile düşmüşüm kocam bana bakmazsa ne diyeceğim? Kısa zamanda hatanın düzeltilmesini istiyorum ifadesini kullandı. Naime Göğebakan'ın yaşadığı bu trajik hata bürokratik sorunların ne kadar karmaşık sonuçlara yol açabileceğini gösteriyor. Bu tür durumların çözümü için hızlı ve etkili adımlar atılması önemlidir.

Yaşıyor Ama İspat Edemiyor

Erdal Göğebakan eşinin depremin ardından 10 gün sonra öldüğü şeklinde kendilerine iletilen yanlış bilgi nedeniyle yaşadıkları sıkıntıları anlatıyor. Durumu düzeltmek için savcılığa dilekçe verdiklerini ifade eden Göğebakan aldıkları belgeyi Kuluncak Nüfus Müdürlüğü'ne ilettiklerini ve düzeltme işleminin yapıldığını düşündüklerini belirtiyor. Erdal Göğebakan'ın anlattığına göre, bu yanlışlık nedeniyle eşinin banka işlemleri gibi günlük yaşam aktivitelerinde de sorunlar yaşanıyor. Bu hikâye yanlış bilgi ve bürokratik sorunların insanların günlük yaşamlarını ne kadar etkileyebileceğini gösteriyor. Erdal Göğebakan, yaşadıkları sorunların düzeltilmesi için daha fazla çaba harcamalarına rağmen hala bazı sorunlarla karşılaşıyor.