TemizSözlük tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Türkiye'deki en temiz plajlar belirlendi. Analiz edilen yaklaşık 47 bin TripAdvisor yorumu sonucunda, sadece genel olarak olumlu olan 4 ve 5 yıldızlı yorumlar tarandı ve en temiz plajlar belirlendi. En temiz plajlar; Gizli Liman Plajı, Yalıçiftlik Sahili ve İnlice Plajı oldu.

EN BAKIR PLAJLAR VE KIYILAR

Bakir plajlar ve kıyılar da tatilcilerin ilgisini çeken bir diğer konudur. Türkiye'deki en bakir plajlar ile kıyılar incelendiğinde, Prens Adaları takımadalarının temizlik açısından tüm Türkiye'deki en temiz kıyılara sahip olduğu görülmüştür. Onu yakından takip edenler ise sırasıyla Marmara Denizi ve Karadeniz kıyılarıdır.

CAZİBE MERKEZLERİ VE OLANAKLAR

Cazibe merkezleri ve olanaklar bakımından en iyi plajlar da tatilcilerin ilgisini çekmektedir. BLM Beach, yaklaşık 9 km’lik çevresindeki alanda 126 aktivitesi bulunması nedeniyle en iyi plaj olarak öne çıkmaktadır. Mermerli Beach ve Konyaaltı Beach de cazibe merkezleri ve olanaklar bakımından diğer popüler

plajlardır.

EN FAZLA RESTORANA SAHİP PLAJLAR

Restoranların bol olduğu plajlar da tatilcilerin ilgisini fazlasıyla çekmektedir. Türkiye genelinde çevresinde en çok restorana sahip plaj, yaklaşık 5 km’lik çevresindeki alanda 930 restorana sahip olan Mermerli Beach'tir. BLM Beach ise 919 yerel restoranla pek de geride kalmamaktadır.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü Neden Kapalı? Yollar Neden Kapandı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Neden Kapalı? Yollar Neden Kapandı

PLAJDA TEMİZ VE GÜVENDE KALMANIN İPUÇLARI

Plajda temiz ve güvende kalmak için alınabilecek bazı önemli ipuçları vardır. Öncelikle, kıyafetlerinizin kirletilmemesi için suya girerken üzerinizdeki giysileri mümkün olduğunca çıkarmanız gerekmektedir. Ayaklarınızı yıkamayı ihmal etmemeli ve yanınıza yedek kıyafet almalısınız. Ayrıca ayakkabılarınızı tekrar giymeden önce ayaklarınızı iyice yıkayın ve kurulayın.

EVİNİZE KUM GİRMESİNİ NASIL ÖNLERSİNİZ?

Kum, plajda geçirdiğiniz zaman sonrasında evinizde tam bir kabus olabilir. Bunun önüne geçmek için öncelikle ayaklarınızı yıkamalısınız. Plaj kıyafetlerinizi genel çamaşırlarınızla karıştırmamalı ve dışarıda silkeleyerek kumları temizlemelisiniz. Ayrıca evcil hayvanlarınızı da yıkamadan içeriye almayın.