Camiye ait umumi tuvaleti düzenli kullanan esnaflar için aylık 150 TL'ye abonelik sistemi başlatarak hem kendisine hem de çevresindekilere kolaylık sağladı.

Dengeler'de Yeni Bölüm Sürprizlerle Dolu: 5. Bölüm GAIN'de İzle! Dengeler'de Yeni Bölüm Sürprizlerle Dolu: 5. Bölüm GAIN'de İzle!

Abdullah Çevrim, yaklaşık 38 yıl boyunca kardeşleriyle birlikte umumi tuvalette görev yaptıklarını belirtiyor. Çevrim, özellikle çevre esnafların tuvalet kullanımını düşündü ve haftalık ya da aylık olarak ödeme yapmalarını tercih ettiklerini fark etti. Bunun üzerine abonelik sistemi fikri doğdu. Cama asılan yazı ile herkesi bu eğlenceli ve pratik sisteme dahil etti. Abone olanlar haftada 30 TL ya da aylık 150 TL ödeyerek umumi tuvaleti rahatlıkla kullanabiliyor.

Pratiklik ve Esnaf Dayanışması

Abdullah Çevrim, bu yöntemi esnafların kolaylığı için hayata geçirdiğini ifade ediyor. Çevrim, "Esnafa da kolaylık oluyor, bana da kolaylık oluyor. Olay bundan ibaret. Biz sonuçta burada temizlikçilik yapıyoruz. Söylemektense yazmak daha iyi. Sözde aktarmaktansa yazıyı adam okuyor. Onun da kalbi kırılmamış oluyor. Bende yorulmamış oluyorum. Bu kolaylık oldu. Kafam çok rahat" şeklinde duygularını dile getiriyor.

Esnafın ve Caminin İşine Yarayan Çözüm

Abone olanlar arasında bulunan esnaflar da bu sistemi oldukça olumlu karşılıyor. 30 yıldır caminin yanında kuaförlük yapan Selahattin Köse, bu tuvalet ücretinin zaten var olan bir uygulama olduğunu belirtiyor. Haftalık veya aylık aboneliklerin esnaflar için iyi bir çözüm olduğunu vurguluyor. Hem caminin idaresi hem de esnaf açısından kolaylık sağlayan bu sistemin her iki taraf için de rahatlatıcı olduğunu ifade ediyor.

Abdullah Çevrim'in getirdiği bu abonelik sistemi, hem gündelik hayatı kolaylaştıran hem de esnaf dayanışmasını güçlendiren hoş bir örneği temsil ediyor. Rize'deki bu tuvalet abonelik sistemi, her ne kadar sıradışı olsa da, gülümseten ve işlevsel bir çözüm olarak herkesi memnun ediyor.