Dünyanın dört bir yanındaki ülkeler, evsizlik sorunuyla mücadele etmeye çalışırken, Türkiye'deki durum da oldukça endişe verici. Yeni yayınlanan "Homelessness by Country 2024" verilerine göre, Türkiye'de yaklaşık 70 bin kişi evsiz durumda. Bu rakamla Türkiye, dünyada evsiz nüfusu en yüksek 23'üncü ülke konumunda yer alıyor.

Evsizliğin En Yüksek Olduğu Ülkeler

Verilere göre, evsiz nüfusun en yüksek olduğu ülkeler arasında Hindistan 1 milyon 770 bin, Nijerya 4 milyon 500 bin ve Amerika Birleşik Devletleri 653 bin 104 kişiyle öne çıkıyor.

Evsiz Köpek

Evsizliğin En Düşük Olduğu Ülkeler

Dünyadaki evsiz nüfus dağılımına bakıldığında, Grenada 68 kişiyle en düşük evsiz sayısına sahip ülke. Bununla birlikte, Ürdün ve Lihtenştayn'ın da evsiz nüfuslarının sıfır olduğu iddia edilmekte.

Karadeniz'de Gerilim: Rusya, İngiliz Savaş Uçaklarına Karşı Jet Kaldırdı Karadeniz'de Gerilim: Rusya, İngiliz Savaş Uçaklarına Karşı Jet Kaldırdı

Türkiye'deki Evsizlik Sorunu

Evsizlik sorununun Türkiye'deki temel nedenleri arasında yoksulluk, hızlı nüfus artışı, işsizlik ve gelir dağılımındaki dengesizlik ön plana çıkıyor. Özellikle kentleşme sürecinin hızlanması ve ekonomik fırsatların adil dağılmaması, evsizliğin Türkiye'de yaygınlaşmasına yol açıyor.

Editör: Şahsüver ÇITIR