Greenwood Olayı Nedir? Doğru mu? Greenwood Olayı Nedir? Doğru mu?

Tanınmış İngiliz doktor ve televizyon yıldızı Michael Mosley, Yunanistan'ın Sömbeki Adası'nda tatil yaparken kayboldu. Aralıklı oruç ve hızlı kilo verme programlarıyla ünlü olan Mosley, Çarşamba günü öğleden sonra St. Nicolas plajından yalnız başına yürüyüşe çıktı. Akşam saat 7.30'a kadar geri dönmemesi üzerine eşi Clare Bailey, durumu Yunan polisine bildirdi.

Geniş Çaplı Arama Kurtarma Operasyonu

Yunan polisi tarafından yapılan açıklamaya göre, Ege Denizi'nin doğu yakasındaki bu popüler tatil adasında geniş çaplı bir arama kurtarma operasyonu yürütülüyor. Arama çalışmalarına polis, itfaiye, sivil savunma ekipleri, gönüllüler, en az bir koklayıcı köpek, insansız hava araçları ve bir helikopter katılıyor. 67 yaşındaki Mosley’in bulunması için adanın çeşitli noktalarında yoğun çabalar sürdürülüyor.

Michael Mosley'in Sağlık ve Diyet Üzerine Katkıları

Mosley, İngiltere’de ve dünya genelinde 5:2 diyeti ile tanınmış bir isim. Bu diyet, haftada iki gün kalori alımını sınırlarken diğer beş gün sağlıklı beslenmeyi ve düzenli egzersiz yapmayı öneriyor. Ayrıca, 'Fast 800' diyeti ile de tanınan Mosley, diyet yapanların kalori alımlarını günde 800 kalori ile sınırlandırmalarını öneren hızlı bir kilo verme programını popüler hale getirmiştir.

Michael Mosley, 'Who made Britain fat?' (İngiltere'yi kim şişmanlattı?) ve 'Trust me, I am a Doctor' (Bana güvenin, Ben doktorum) gibi televizyon programlarıyla tanınıyor. BBC için çektiği 'Infested! Living with Parasites' (Parazit'le yaşamak) belgeselinde kendi üzerinde deneyler yapılmasına izin vererek altı hafta boyunca bağırsaklarında tenyalarla yaşamıştı. Ayrıca Daily Mail gazetesinde sağlık ve diyet üzerine köşe yazıları yazmaktadır.

Michael Mosley, yine doktor, yazar ve sağlık köşe yazarı olan eşi Clare Bailey ile evli. İngiliz Tabipler Birliği tarafından 'yılın tıp gazetecisi' olarak seçilen Mosley, sağlık ve diyet alanında önemli katkılarda bulunmuş bir isimdir. Şu anki durumu ve kayboluşu, hem ailesi hem de takipçileri için büyük endişe kaynağı olmuştur.

Editör: Şahsüver ÇITIR