UPS veya kesintisiz güç kaynağı sistemi, giriş güç kaynağı arızalandığında sisteme acil durum gücü sağlamak üzere tasarlanmış elektrikli bir cihazdır. Yardımcı veya acil durum güç sistemiyle karıştırılmaması gereken UPS, pil gücü aracılığıyla giriş gücü kesintilerine karşı neredeyse anında koruma sağlar. UPS'in birincil rolü, güç kaybı ile jeneratör gibi daha uzun vadeli bir yedek güç sisteminin etkinleştirilmesi arasındaki boşluğu kapatmaktır.

UPS Teknolojisinin Arkasındaki Mekanik

Bir bilgisayar, elektrik şebekesinden 60 Hertz'de salınan 120 volt güç almayı bekler. Bir bilgisayar bu spesifikasyondan küçük farklılıkları tolere edebilir, ancak önemli bir sapma bilgisayarın güç kaynağının arızalanmasına neden olabilir. Kesintisiz güç kaynağı sistemlerinin devreye girdiği yer burasıdır. Bir UPS'in işlevselliği, güç düzenlemesi ve yedeklemenin ötesine uzanır ve aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir dizi kritik işleve hizmet eder:

Gerilim dalgalanması ve ani yükselme koruması : UPS, hattaki voltajın olması gerekenden yüksek olduğu zamanlarda elektronik ekipmanı korur.

Voltaj düşüşleri : Bazı UPS üniteleri, düşük ve aşırı voltajları normalleştirebilir, bu da optimum çalışmayı sağlar ve daha ciddi elektrik kesintileri için akü ömrünü korur.

Elektrik kesintisi : Şebekede veya binada bir yerde bir hat kesilirse veya bir sigorta atarsa, UPS, tüm cihazların çalışır durumda kalmasını sağlamak için sorunsuz bir şekilde akü rezervine geçiş yapabilir.

Akıllı iletişim: Gelişmiş UPS sistemleri, herhangi bir sayıda bağlı cihazla iletişim kurabilir; bu, akü arızasından önce veri bütünlüğünü korumak üzere tasarlanmış otomatik kapatma prosedürlerini mümkün kılar.

Sıkça Sorulan Sorular

Çevrimiçi UPS nedir?

Çevrimiçi UPS, giriş gücü kaybolduğunda aküden veya volandan güç sağlayarak bilgisayara veya elektronik cihaza yedek güç sağlayan bir tür kesintisiz güç kaynağıdır.

isteyim com Almanya İş Arama Bulma Platformu isteyim com Almanya İş Arama Bulma Platformu

Bir UPS elektrik olmadan ne kadar süre dayanır?

Tipik olarak bir UPS, güç olmadan yaklaşık 15 dakika dayanır.

Editör: Şahsüver ÇITIR