Yozgat'ın Sorgun ilçesinde meydana gelen otobüs kazasında 12 kişi öldü, 19 kişi yaralandı. Kazada feci şekilde hayatını kaybeden 12 kişinin kimlikleri açıklandı.

Samsun Öğretmen Cinayet Olayı Nedir? Son Dakika 2024 Samsun Öğretmen Cinayet Olayı Nedir? Son Dakika 2024

19 Kişinin Tedavisi Devam Ediyor

Sivas'tan İstanbul'a gitmekte olan 58 ADA 924 plakalı yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 12 kişi hayatını kaybetti. Kazada hayatını kaybedenlerin kimlikleri açıklandı. Kazanın kurbanları İlker Akdağ, Adem Tatlısu, Eymen Kadir Hasgül, Hakan Hasgül, Züleyha Hasgül, Mustafa Altun, Hatice Yıldırım, Serdal İçeloğlu, Feyzullah Dikçal, Mahmure Dikçal, Raziye Erdoğan ve Caner Kuzgun. Ayrıca otobüs 20 metrelik uçuruma düştüğünde içinde bulunan 19 kişi de yaralandı.

Otobüs Kazasında Ölen 12 Kişinin Kimlikleri Belli Oldu

VALİ: İHMALDEN OLDUĞUNA İNANIYORUZ Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan kaza mahallinde yaptığı açıklamada, "Maalesef trajik bir kazayla karşı karşıyayız. İlk bilgilere göre Sivas'tan İstanbul'a gitmekte olan bir şirkete ait otobüs karşıdan karşıya geçti. karşı şeride geçti ve yoldan çıktı.Maalesef arkadaşlarımızı ve meslektaşlarımızı kaybettik, yaralananlar da var.Arkadaşlarımız olayın en başından beri yanımızda oldu.Kolluk kuvvetlerimiz, jandarmamız, AFAD ve ilçemiz valiliklerin hepsi burada.Ölü ve şehit vatandaşlarımızı şimdiden olay yerinden çıkardık.Yaralılarımız Yozgat ve Sorgun'daki hastanelere sevk edildi.Bu kazanın bir kez daha ihmalden kaynaklandığını düşünüyoruz.İleri tetkikler durumu netleştirecektir."

Soruşturma AÇıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yozgat'ın Sorgun ilçesinde 12 kişinin hayatını kaybettiği otobüs kazasıyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.