Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, vatandaşların dikkati sayesinde büyük bir felaketin eşiğinden dönüldü. Malta Mahallesi 32. Ada'da bulunan su kanalının çevresinde dolaşan bir grup vatandaş, çalılıklardan gelen bebek ağlamalarını duyarak hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Olay yerine kısa süre içinde sağlık ve polis ekipleri ulaştı.

Yapılan ilk inceleme sonucunda, su kanalının kenarında, henüz yeni doğmuş bir kız bebek bulundu. Bebek, soğuktan etkilenmemesi için hemen Kocaeli Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Yapılan muayenede bebeğin 1 haftalık olduğu anlaşıldı. Hastanedeki doktorlar, minik bebeğin sağlık durumunun giderek iyiye gittiğini ve kısa süre içerisinde taburcu edilebileceğini ifade etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden Büyük Operasyon: 17 PKK/YPG'li Terörist Yakalandı! Türk Silahlı Kuvvetleri'nden Büyük Operasyon: 17 PKK/YPG'li Terörist Yakalandı!

Öte yandan, olayın şokunu üzerinden atamayan mahalle sakinleri, bu vahim olayın sorumlusunun bir an önce bulunmasını istedi. İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri de bu talebe kayıtsız kalmadı ve hemen harekete geçti. Bölgedeki güvenlik kameralarının kayıtlarını inceleyen ekipler, olayın failinin bir kadın olduğunu tespit etti. Kısa süre içerisinde yakalanan kadın, emniyet müdürlüğüne götürülerek sorguya alındı. Şüphelinin ismi ve yaşına dair bilgiler henüz kamuoyuyla paylaşılmazken, konuyla ilgili soruşturmanın derinleştirilerek sürdürüldüğü bilgisi verildi.