Beşiktaş Kulübü’nün efsane başkanı Süleyman Seba anısına düzenlenen Sakaryaspor-Beşiktaş arasındaki hazırlık maçı, futbolseverlere duygusal anlar yaşattı. Maç, Beşiktaş’ın 2-1’lik galibiyetiyle sonuçlandı. Maçın ardından Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, maçın önemine ve anlamına dair değerlendirmelerde bulundu.

Çalımbay, Süleyman Seba ile geçirdiği güzel günleri ve beraber yaşadıkları şampiyonlukları anarak, “Allah rahmet eylesin tekrar. Ben buraya geldiğimde hazırlık maçı ararken yönetime söyledim. Başkanımızın anısına Sakaryaspor’la oynayalım dedik. Gayet iyi oldu hem başkanımızı andık hem de çok güzel bir hazırlık maçı yaptık. Gerçekten taraftarın da gelmesiyle müthiş bir maç oldu" dedi.

Çalımbay, özellikle maçın ilk yarısının kendileri için çok değerli olduğunu belirtti. Maçın, hem altyapıdan gelen genç oyunculara hem de maç eksiği olan tecrübeli oyunculara fırsat verdiğini vurguladı. “Özellikle genç arkadaşlarımız için her zaman kapımız açık. Onlara her zaman bize gelip gidecekler inşallah çok çok daha iyi olacaklar" diyerek genç oyunculara olan güvenini dile getirdi.

Çalımbay, yeni transfer Emre Can hakkında da konuşarak, "Emre Can'ı ben ilk defa seyrediyorum, ilk defa da oynatıyorum maçta ve gayet iyiydi, daha da iyi olacak onda potansiyel var. Biz de onu daha iyi duruma getirmek için her şeyi yapacağız” şeklinde konuştu.

Bu özel maç, hem Süleyman Seba'nın anısına saygı duruşu hem de Beşiktaş için önemli bir hazırlık fırsatı olarak değerlendirildi. Çalımbay’ın duygusal açıklamaları ve maçın genel değerlendirmesi, futbol camiasında olumlu yankılar uyandırdı. Süleyman Seba’nın anısına düzenlenen bu maç, Beşiktaş tarihinde önemli bir yer edindi.