Robotik teknoloji şirketi Clone, bilim kurgu dizisi Westworld'ün yaratıcılığını gerçeğe dönüştürüyor. Şirket, insan benzeri özellikler taşıyan "Clone Hand" adlı protez elini geliştirdi.

Clone Hand, gerçek bir insan elinin hareketlerini neredeyse kusursuz bir şekilde taklit edebiliyor. 24 eklemden oluşan protez el, 37 adet hidrolik kas ve valf sistemi sayesinde doğal insan hareketleri sergileyebiliyor. Yapay kaslar, hafif ve dayanıklı polimer malzemelerden üretildi ve 650.000 kez çalışabiliyor. Ayrıca, Clone'un kas sistemleri insan elinin 10 katı yük kaldırabilecek güçte.

Buğrahan Tuncer İnstagram Hesabı ve Linki Nedir? 2024 Buğrahan Tuncer İnstagram Hesabı ve Linki Nedir? 2024

Protez El

Protez el, 12V'luk DC güç kaynağı ve 500W gücündeki fırçasız DC motor ile çalışıyor. Hidrolik sistem, 1 litrelik su rezervuarı ve 1MPa basınçla çalışarak yapay kasları tahrik ediyor. Clone, maliyeti ve üretim süresini düşürmek için ucuz ve geri dönüştürülebilir hammaddeler kullanarak mühendislik harikası bir ürün geliştirdi.

İlk etapta ABD'de üretilen Clone Hand, ilerleyen süreçte diğer ülkelerde de üretilmeye başlanacak. Böylece Westworld'ün insan benzeri robotik teknolojisi, gerçek dünyanın vazgeçilmez bir parçası haline gelecek. Clone Robotics, protez el teknolojisiyle insan hayatına yenilikçi çözümler sunmayı hedefliyor.

Editör: Şahsüver ÇITIR