Zamanla oyuncuların oyun oynama alışkanlıkları da teknoloji de oldukça değişti. Haliyle günümüz standartlarını ve trendlerini yakalayamayan konsollar artık âtıl bir ürün olmaya başladı. Bu durumu değiştirmek ve konsolları yeniden oyuncuların gözdesi yapmak isteyen firmalar değişiklik üzerine değişiklik yapsalar da şimdilik başarılı olamadılar.

Xbox Next Yeni Bir Anlayışla Gelecek

Xbox Taktik Değiştiriyor, Oyuncuları Hangi Yenilikler Bekliyor

Microsoft firmasının çıkaracağı söylenen henüz bir çıkış tarihi ya da konsept duyurusu yapmamış olan Xbox Next isimli konsol hakkında internette birçok söylenti dolaşıyor. Firma resmi bir açıklamada bulunmasa da çıkan dedikodular bile şimdiden oyuncuları heyecanlandırmaya yetti.

Oyuncuların ilgisini çeken ilk söylenti, yeni konsolu Surface Tablet modelini tasarlayan ekibin yapacağıydı. Bu ekip yeni çıkan Surface modelinde yapay zekâ unsurlarını başarılı bir şekilde kullanmış, ortaya sade ama şık bir tasarım koymayı başarmışlardı. Xbox Next projesinde de bu ekip olursa oyuncuların oldukça beğeneceği bir ürün çıkacağına eminiz.

Diğer bir söylenti ise Xbox Next projesinde firma konsolun yapımını kendisi üslenmeyecek şeklinde çıkan haberler oldu. Zaten bir süredir özellikle pandemi döneminde aldığı oyun firmalarından istediği karı elde edemeyen ve bunları teker teker kapatmaya başlayan firmanın mali dengeleri yeniden oturtmakta zorlandığı konuşuluyordu.

Ortaya atılan bu söylentinin de temelinde yatan nedenin bu olduğunu söyleyebiliriz. Yeni bir Xbox projesi için çok fazla para ayırmak istemeyen firmanın temel bir tasarım oluşturacağı ve üçüncü parti firmalara bu tasarım üzerinden kendi ürünlerini çıkarma izni vereceği konuşuluyor. Yani Next birden çok farklı tasarımla ve daha geniş bir kesime hitap edecek şekilde gelebilir. Hatta Next projesinin bir el konsolu versiyonunun bile olabileceği söylentiler arasında yer alıyor.

Buğrahan Tuncer İnstagram Hesabı ve Linki Nedir? 2024 Buğrahan Tuncer İnstagram Hesabı ve Linki Nedir? 2024

Son söylenti ise firmanın Next isimli konsolu daha PC’ye yakınlaştırmak istediği ve belki de Microsoft tabanlı bir ürün çıkaracağı oldu. Firmanın bu sayede daha fazla oyunu konsollarında oynatma imkanına erişip daha fazla oyuncuyu yakalamak istediğini düşünebiliriz.

Editör: Şahsüver ÇITIR