Kısa sürede büyük aşamalar kaydeden yapay zekâ bizleri şimdiden şaşırtırken, gelecekte neler yapabileceğini tahmin etmek güç.

İlk yapay zekâ modelleri söylenilenlerden görseller üretmeye başladığında yapabildikleri hepimizi şaşırtmıştı. Dediklerimizi anlayıp buna göre mantıklı değişiklikler yapan hatta görsellere kendi bakış açısına göre detaylar ekleyen modeller artık şarkı yapabiliyor, animasyonlar üretebiliyor. Şimdiyse yazdıklarınızdan ses efektleri yapan yeni bir modelle karşı karşıyayız.

Eleven Labs Eğlenceli Bir İşe İmza Atmış 

Tek Bir Komutla Hayalindeki Filmi Yapay Zeka Ile Gerçeğe Dönüştürmek Artık Mümkün

Yapay zekayı farklı amaçlarla kullanmak için çalışmalar yapan firmalardan birisi de Eleven Labs, ses klonlama üzerine çalışmalar bulunan firma, şimdide ses efektleri üretebilen bir yapay zekâ modeli tanıttı. Bu model de firma, Shutterstock ile birlikte çalıştıklarını ve bu siteden aldıkları örneklerle modeli eğittiklerini belirtiyor.

Model şu anda komutlara dayalı olarak binlerce farklı efekt üretebiliyor. Filmlerden, video içeriklerine kadar geniş bir alanda kullanılabilecek olan bu model, ilerleyen dönemlerde daha da geliştiğinde ses stüdyolarına girebilir ve işleri ses efekti üretmek olan sanatçılarla rekabet etmeye başlayabilir.

Model şimdilik ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Ve kişiler bir yazılı komut verdiğinde anladığı kadarıyla dört farklı efekt üretiyor. Kullanıcılar isterlerse bunlardan hoşlarına gidenleri indirebiliyorlar. Model şimdilik eğitilmeye ihtiyaç duyduğundan herkesin kullanımına açık. Fakat ilerleyen dönemlerde tamamen ya da bazı özellikleri ücretli hale gelebilir. Çünkü pek çok yapay zekâ üreten firma para kazanmak için bu yöntemi izliyor.

Reunited Worlds 1. Bölüm Türkçe Altyazılı İzle (Ücretsiz HD) Reunited Worlds 1. Bölüm Türkçe Altyazılı İzle (Ücretsiz HD)

Video, efekt ve ses üreten modeller yapan firmaların çoğunun hedefi büyük stüdyolar oluyor. Çünkü çoğu stüdyo bu tarz alt notaların film ve dizileri zenginleştirdiğini biliyor ama çok paralarda harcamak istemiyorlar.

Yapay zekâ modelleri ile birlikte firmaların elinde birçok farklı üretim aracı olmuş olacak. Böylece efektler ve sesler için çok büyük maliyetlere katlanmaları gerekmeyecek. Dahası firmalar buralardan artırdıkları parayı görüntü kalitesini artırmak ya da prodüksiyon için kullanarak filmlerinin kalitesini daha da artırabilecekler.

Editör: Şahsüver ÇITIR