USD34,25
EURO37,01
GBP44,56
BIST8.838,60
GR. ALTIN3.015,79
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Yaşlılarda Ruhsal Bozukluk: İntihar Ederken Kızını da Öldürdü!

Yaşlılarda Ruhsal Bozukluk: İntihar Ederken Kızını da Öldürdü!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2023 yılı biterken artan intiharlar, cinayetler ve ruhsal sağlık sorunları, birçok faktörün etkileşimiyle ortaya çıkan karmaşık bir sorunu yansıtmaktadır. Bu olumsuz gelişmelerin arkasında ekonomik zorluklar, güvenlik problemleri ve yaşlı bireylerin ruhsal sağlığındaki bozulmalar gibi pek çok etken bulunmaktadır. Ancak 2024 yılının başlangıcı ile alınan ekonomik anlamda asgari ücret artışı gibi kararlar, bazı yenilikler toplumumuzdaki bu sorunları çözmek ve ruhsal sağlığı desteklemek için önemli bir nokta olabilir.

Ruhsal Sağlık Hizmetlerine Erişimi Artırmak

Yeni yılda, toplum olarak bir araya gelerek ruhsal sağlığı desteklemek ve yaşlı bireylerin refahını artırmak için somut adımlar atmak, acı haberlere son vermek adına önemli bir fırsattır. Bu önerilerin hayata geçirilmesiyle, toplumumuzda olumlu değişikliklerin başlamasına katkı sağlanabilir.

Trabzon’da yalnız yaşayan ve bakıma muhtaç bir kızı olan Yaşar Aytekin’de yukarıda bahsedildiği gibi zihinsel engelli kızını öldürdükten sonra intihar etti. Bunun altında yine yaşlı bakım hizmetlerinin artırılmasına yönelik öneriler yatıyor. 80 yaşındaki Yaşar Aytekin, 52 yaşındaki kızını kimse bakmayacağı düşüncesiyle öldürdükten sonra intihar etmiş. Bu olay bakıma muhtaç kişilere verilen destekler için değişiklikler yapılması gerektiğinin bir göstergesi oldu.

Risk altındaki gruplara yönelik özel destek programları oluşturulmalı, bu gruplarda bulunan bireylerin ihtiyaçlarına duyarlı rehberlik hizmetleri güçlendirilmelidir. Silah kontrolü ve güvenlik politikalarının gözden geçirilmesi, ekonomik güvence sağlanması ve toplumsal dayanışmanın desteklenmesi gibi önlemler de bu stratejinin temel unsurlarını oluşturmalıdır.

Yaşlı ve Bakıma Muhtaç Bireyler İçin Yeni Destek Programları

Yaşlı ve bakıma muhtaç bireylerin maddi ve manevi desteğe ihtiyaçları, sosyal refahlarının ve ruhsal sağlıklarının korunması açısından kritik bir öneme sahiptir. Bu kesimdeki bireylere yönelik yapılan yenilikler, cinayet ve intihar vakalarını azaltmada önemli bir rol oynayabilir. Maddi destek programları, düşük gelirli yaşlı bireylerin temel ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olabilir ve ekonomik güçlükleri en aza indirerek intihar riskini azaltabilir.

Aynı zamanda, yaşlı ve bakıma muhtaç kişilere yönelik manevi destek programları da duygusal izolasyonu engelleyerek ruhsal sağlıklarını güçlendirebilir. Bu tür destek sistemleri, toplumun yaşlı bireyleriyle daha sıkı bir bağ kurulmasını sağlayarak sosyal dayanışmayı artırabilir ve potansiyel suçları önleyebilir. Böylece, yaşlı ve bakıma muhtaç bireylerin hayat kalitesini yükselten bu tür yenilikler, genel olarak toplumsal refahı artırarak cinayet ve intihar vakalarını azaltmada önemli bir adım olabilir.

Yaşlılarda Ruhsal Bozukluk: İntihar Ederken Kızını da Öldürdü!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!