Eyüpsultan'da meydana gelen trafik kazası sonucu Oğuz Murat Acı'nın hayatını kaybetmesine ilişkin yürütülen soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. İşte olayın detayları...

Eylem Tok ve Oğlu Kırmızı Bültenle Aranıyor!

Eylem Tok Lüks 3

Oğuz Murat Acı’ya çarpan ve olumune sebebiyet  verdiği belirtilen T.C ve annesi Eylem Tok, yurt dışına kaçan yazar Eylem Tok hakkında kırmızı bülten çıkarıldı. Savcılık, Tok ve oğlunun Türkiye'ye iadesi için uluslararası hukuki süreç başlattı. Oğuz Murat Acı'nin ailesi, adaletin yerini bulmasını beklerken, yetkililer soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü belirtti.

Yazar Eylem Tok Olayı Nedir?

Eyüpsultan'da 1 Mart 2024 tarihinde saat 23.50 civarında 17 yaşındaki T.C., seyir halindeyken yol kenarında arıza nedeniyle park halinde bulunan 3 adet ATV tipi araca çarptı. Kaza sonucu Oğuz Murat Acı hayatını kaybederken, birden fazla kişi de yaralandı. Olay sonrasında ehliyetsiz sürücü T.C., annesi yazar Eylem Tok tarafından önce Mısır'a, ardından ABD'ye kaçırılmıştı.

Eyüpsultan'da 1 Mart 2024 tarihinde gelen trafik kazasının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, 2 Mart 2024 tarihinde saat 03.50 sıralarında anne Eylem Tok ve oğlu T.C.'nin İstanbul Havalimanı'ndan Mısır'a gittikleri tespit edilmişti. Şimdi ise yazar Eylem Tok ve 17 yaşındaki oğlu T.C’nin kırmızı bültenle arandığı duyuruldu.

Eylem Tok ve Oğlu İçin Kırmızı Bülten Çıkarıldı!

Başsavcılığı tarafından 7 Mart'ta yazar Eylem Tok ve oğlu T.C için kırmızı bülten çıkarılması talebini hazırladı ve Adalet Bakanlığına gönderdi. Bu talep kabul edilerek, yazar Eylem Tok ve oğlu T.C. hakkında kırmızı bülten çıkarıldı. Uluslararası hukuki süreç başlatılarak, Tok ve oğlunun ABD'de yakalanıp Türkiye'ye iade edilmesi amaçlanıyor.

Eylem Tok Kimdir, Kaç Yaşında ve Nerelidir?

Eylem Tok, 1974 doğumludur. Şair, yazar ve yönetmen olan Tok, İstanbul'da yaşamaktadır. İktisat ve psikoloji eğitimi aldı. Çok satanlar listesine giren romanlar kaleme alan yazar, ayrıca, senaryosunu yazıp yönettiği filmleri birçok uluslararası film festivalinde gösterildi. Eylem Tok, edebi ve sinematik eserleriyle geniş bir okuyucu ve izleyici kitlesine ulaşmayı başardı.

Şair, yazar ve yönetmen Eylem Tok, İstanbul'da yaşamaktadır. İktisat ve psikoloji eğitimi alan Tok, çok satanlar listesine giren romanlar yazdı ve senaryosunu yazıp yönettiği filmleri birçok uluslararası film festivalinde gösterildi. Edebiyat dünyasında kendini "masalcı" olarak tanımlayan Eylem Tok, çocuklar ve gençler için de kitaplar kaleme almaya başladı.

Eylem Tok'un çocuklar için yazdığı ilk romanı "Dev ile Üç Cüce," önce İngiltere'de "The Giant and the Three Dwarves" adıyla yayımlandı ve Kanada, Amerika gibi ülkelerde aynı anda satışa sunuldu. Tok'un farklı yayınevlerinden çıkan üç romanı bulunurken, "Dev ile Üç Cüce" yazarın ilk çocuk kitabı olma özelliğini taşıyor.

Temu Uygulaması Kupon Kodları 2024 Temu Uygulaması Kupon Kodları 2024

Eylem Tok, 2016 yılında soyut sanat filmi "Sintiyatpera"yı yönetti ve senaryosunu yazdı. Bu filmle Türkiye ve uluslararası birçok film festivalinde finale kalan Tok, sanatsal başarısını geniş kitlelere duyurdu. Yazılarını Sintiyapera adlı yayınevi aracılığıyla okurlarla buluşturan Eylem Tok, kazadan önce yaşamını İstanbul'da sürdürüyordu.