Daha önce hiç yoga yapmadıysanız bir kursa katılma fikri biraz korkutucu görünebilir. Yoganın aşırı bir esneklik, amuda kalkma ve karmaşık pozisyonlar gerektirdiğini düşünebilirsiniz. Ancak yoga, yaşınız, kondisyon seviyeniz veya deneyiminiz ne olursa olsun hemen hemen herkesin yapabileceği bir aktivitedir. Önemli olan, en fazla faydayı elde etmenize yardımcı olacak doğru yoga türünü bulmaktır. Bu yazımızda yeni başlayanlar için yoga hakkında bilgiler veriyoruz.

Yoga Nedir?

Yoga, binlerce yıl öncesine dayanan manevi uygulamaların bir koleksiyonudur. Yoga uygulamasının başladığı Hindistan'da bu kelime çeşitli fiziksel, meditatif ve dini bileşenleri ifade etmektedir.

Yeni Başlayanlar İçin Yoga Dersi

Yoganın Faydaları

Yogayı denemek için birçok neden var. Yoga pratiğini rutininizin bir parçası haline getirmeye başladığınızda, bazı önemli zihinsel ve fiziksel faydaları görmeye başlayacaksınız. Birçok aktivitede olduğu gibi yogada da ne kadar çok yaparsanız o kadar keyif alırsınız. En basitinden her gün birkaç dakika boyunca sadece birkaç yoga pozu uygulayarak bile bazı gelişmeler görmeye başlayacaksınız.

Yoganın fiziksel faydaları şunlardır:

  • Daha iyi denge ve güç
  • Sağlıklı dolaşım sistemi
  • Artan esneklik
  • Sakatlanmaları önleme
  • Sırt ağrısı ve eklem ağrılarından kurtulma

Yoganın zihinsel faydaları şunlardır :

  • Daha iyi bir ruh hali
  • Rahat uyku
  • Artan enerji
  • Azalan stres

Yeni Başlayanlar İçin En İyi Yoga Türleri

Pek çok farklı yoga türü arasında kendinize uygun bir stil bulmak çok kolay. Ancak bazı yoga türleri yeni başlayanlar için daha uygun olabilir. Örneğin;

BİM Aktüel Kataloğu Yayında: 23 Temmuz Fırsatlarını Kaçırmayın! BİM Aktüel Kataloğu Yayında: 23 Temmuz Fırsatlarını Kaçırmayın!
  1. Nazik veya onarıcı yoga: Rahatlatıcı bir egzersiz ve yavaş, hafif esneme hareketleri arıyorsanız, onarıcı yoga başlamak için harika bir yerdir.
  2. Hatha: Bu genellikle vücudunuzu hareket ettirmeyi içeren yogayı tanımlamak için genel bir terim olarak kullanılır. Kendilerini Hatha yoga olarak tanımlayan dersler yeni başlayanlara yönelik olabilir veya oldukça ileri düzeyde olabilir.
  3. Güç yogası: Bu genellikle güç oluşturmak için tasarlanmış güçlü bir yoga tarzıdır. Eğer iyi durumdaysanız ancak yogada yeniyseniz, bu tür uygulamalardan keyif alabilirsiniz.
  4. Vinyasa veya akış: Bu tarz, bir pozisyondan diğerine doğrudan geçerek sizi sürekli hareket halinde tutar. Bu türü yavaş akışlı uygulamak yogaya yeni başlayan biri için daha uygun olabilir.
  5. Yin: Yin yogada, daha derin esnemeler elde etmek için her pozisyonda birkaç dakika beklersiniz. Bu nazik bir uygulama olsa da, pozisyonlar sırasında beklemek oldukça zorlayıcı olabilir.
Editör: Şahsüver ÇITIR