USD34,25
EURO37,03
GBP44,60
BIST8.654,39
GR. ALTIN2.995,32
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Politika Haberleri
  3. Yeni Yılda Türkiye İçin Alınan Kararlar Belli Oldu!

Yeni Yılda Türkiye İçin Alınan Kararlar Belli Oldu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni yılın gelmesiyle birlikte 2024 için Türkiye yenilikler yapmaya başladı. Uzun süredir beklenenen ekonomik problemlerin çözümü için asgari ücrette yapılan artış ile başlayan yenilikler, ticaretten ekonomiye, teknolojiden sosyal hayata kadar birçok noktada kendini göstermeye başladı. Geçtiğimiz yılların etkisinden çıkabilmek adına köklü değişimler ile ülke refahını yükseltmek için bazı çalışma ve kararlar uygulanmaya başlandı. Kişisel olarak düşünüldüğünde ise kişilerin geçim kaygısının bitirilmesi yönünde adımlar atıldı. Dış dünya ile alakalı olarak uluslarası ilişkilerde sesimiz duyuldu ve ilişkilerimizin kuvveti artırılarak, Türkiye’nin dış politikasında yeni bir yol izlenmeye başlandı. Rusya’dan İsrail’e, Filistin’den Suudi Arabistan’a kadar etkimiz oldu.

İç siyasette ise çıkan karmaşalar yine Türkiye’nin geleceği için atılan adımlarla ilgili iken, siyasetçiler arasındaki çatışmalar devam etti. Tüm bunlarla birlikte siyasetin dışında dünyada gerçekleşen çatışma ve savaşlar için ülkemiz yardım kaynaklarını seferber etti. Gerçekleşen çatışmaların hem diğer ülkeler için hem de Türkiye için boyutları zaman zaman değişse de yeni yıl uygulamaları ile alınan kararların ülke geleceğini bir adım ileri taşıyacağı şimdiden belli oldu. Spordan siyasete uzanan bu geniş çerçevede en iyi şekilde kendimize yer edinmeyi başarmış bir ülke olarak, dış dünyanın etkisiyle suskunluğumuzu bozduğumuz anlar da oldu.

Dış Dünya ile Yaşanan Anlaşmazlıklar

Geçtiğimi günlerde Galatasaray-Fenerbahçe futbol takımlarımız arasında gerçekleşecek maç için Suudi Arabistan’da yapılan programın Atatürk sebebiyle ertelenmesi Türk halkını öfkelendirdi. Süper Kupa final maçının oynanmasına saatler kala ertelenme sebebi; sahada Atatürk tişörtleri ve pankarlarına izin verilmemesi oldu. Bu duruma tepki olarak maça çıkmayı reddeden takımlarla vatandaşlar gurur duyarken, uluslararası tartışmaların önü de açılmış oldu.

Suudi Arabistan İçin ‘Çöl Kaplanı’ Uyarısı

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Birinci Dünya Savaşı’nda Şerif Hüseyin ordusuna karşı Medine’yi kahramanca savunan ‘Çöl Kaplanı’ lakaplı Fahreddin Paşa’nın anısını yaşatmak amacıyla bir adım atmaya hazırlanıyor. Başkan Akpolat, yaptığı açıklamada, zorlu şartlar altında 2 yıl 7 ay boyunca Medine’yi başarıyla savunan vatansever Fahreddin Paşa’nın ismini bir sokağa verme kararı aldıklarını duyurdu.

Akpolat, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Birinci Dünya Savaşı’nda kutsal topraklarımızı savunan ve ‘Çöl Kaplanı’ olarak anılan Fahreddin Paşa’nın ismini Belediye Meclisi’ne sunacağımız önerge ile Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu’nun bulunduğu Akasyalı Sokağı’na vereceğiz. Sokağımızda ayrıca, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Fahreddin Paşa’nın özel bir görsel alanı oluşturarak bu kahramanın anısını yaşatacağız” ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Belediye Başkanı, bu adımın tarihi ve kültürel mirası koruma çabalarının bir parçası olduğunu ve Fahreddin Paşa’nın ülke savunmasındaki kahramanlığını gelecek nesillere aktarmanın önemine vurgu yaptı. Bu girişimle birlikte, Beşiktaş’ta Cumhuriyetin kurucularından Atatürk ve Çöl Kaplanı Fahreddin Paşa’ya adanmış özel bir alan oluşturulması planlanıyor.

Yeni Yılda Türkiye İçin Alınan Kararlar Belli Oldu!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!