New York’ta düzenlenen 50. Veith Sempozyumu’nda sunumu yapan Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Kürşat Bozkurt sempozyumu dünyadaki en önemli, en büyük damar cerrahisi kongresi” olarak nitelendirdi. Türk bilim insanlarının bu sempozyumun arttığının arttığına dikkat çeken Bozkurt, Türkiye’de sağlık alanında yapılan inovasyonun popülerliğini artırdığını belirtti. Türkiye’nin sağlık üretimindeki önemli gelişmeleri ifade ettiğini kaydeden Bozkurt, Türk doktorlarının artık sadece dinleyici olarak değil, kendi çalışmalarını paylaşarak da etkin bir rol üstlendiğini vurguladı. Bozkurt,
Veith Sempozyumu
Türkiye’de sağlık alanında yapılan başarılı güçlü Türk tıbbının gelişmesi için önemli bir altyapı oluşturulduğunu ve bu başarının artarak devam etmesini umut ettiğini belirtti. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Kürşat Bozkurt, ABD’nin New York koşullarında düzenlenen Veith Sempozyumu’nda Türkiye’de üretilen “yenilikçi muhafazada akımın çok yönlü stentiyle” canlandırılıyor. Bu sempozyuma katılan birçok Türk bilim insanı ve tıbbi cihaz şirketi arasında yer aldı. Prof. Dr. Bozkurt, Türkiye’de bu kapsamlı stentin dünya çapındaki damar cerrahlarına tanıtma değerlendirilmesi kalpti.
Teknoloji Geliştikçe Sağlık Sektörü de Gelişti
Bozkurt Türkiye’de mevcut ve üretilen gelişmiş muhafaza akımının çok kapsamlı stentlerle tüm ayrıntılı kalp damar cerrahlarına anlatılma fırsatını yakaladık dedi. Stena adı verilen bu stentin üç boyutlu tasarımı ve ağ dağılımı kan dağılımı etkin şekilde yönlendirilerek, hedeflenen damar bölgelerine daha doğru ve etkin bir kan verilerinin kaydedildiği belirtildi. Aynı zamanda paranın gereksiz olduğu bölgelerde tromboz oluşumunu önleyerek ilaçları daha güvenli ve etkili bir tedavinin sağlanmasını ifade etti. Stena’nın karmaşık ve damar bölgelerinde bile konforlu ve güvenli bir kullanım sağlayarak, kalp ve damar cerrahisinde yeni bir tedavi standardı belirlemeyi hedeflediklerini belirttiler.
Bozkurt’un Sunumu
Klinik ihtiyaçlar ve biyomekanik prensipler dikkate alınarak geliştirilen Stena’nın, bilgisayarda tedavi alanında yeni standartların belirlenmesi ve hastanın bakımında önemli bir şekilde uygulanmasının sağlanması amacıyla geliştirildiği vurgulandı. Türk bilim insanı Bozkurt, “Stena’nın tanıtımını yapmak ve bu yeniliğin kardiyoloji alanında nasıl bir fark yaratabileceği ve dünyada birçok alanda birçok farklı yaşamda nasıl artırılacağını paylaşmak için Veith Sempozyumu’nda oluşun büyük özgürlükleri kullanabileceğini.” şeklinde konuştu.