KPSS 55 Puanla Devlet Memuru Alımı Başladı! Başvuru Şartları KPSS 55 Puanla Devlet Memuru Alımı Başladı! Başvuru Şartları

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), kamu personeli alımlarına yönelik heyecan verici bir adım attı. Sözleşmeli olarak gerçekleştirilecek memur alımları için başvurular bugün itibariyle başladı. İşte detaylar:

Başvuru Süreci ve Şartlar

YÖK, farklı ünvanlarda memur alımı için kapılarını açıyor. Başvurular, 22 Mart - 5 Nisan 2024 tarihleri arasında Yükseköğretim Kurulu Personel Dairesi Başkanlığı'na yapılacak. Başvuru yapabilmek için adayların belirli şartları karşılamaları gerekiyor. Bunlar arasında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde belirtilen genel şartları taşımak, muvazzaf askerlik çağına gelmemiş olmak veya askerlik hizmetini tamamlamış olmak bulunuyor. Bazı kadrolar için KPSS puanı gerekliliği varken, bazılarında bu şart aranmıyor. Ancak değerlendirme aşamasında puanı olmayan adaylar 70 puan üzerinden değerlendirilecek.

Ünvanlar ve Nitelikler

YÖK, çeşitli ünvanlarda memur alımı gerçekleştirecek. Bu ünvanlar şunlardır:

Kıdemli Yazılım Mimarı: Bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği veya endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Kıdemli Bilişim Uzmanı: Bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği veya endüstri mühendisliği mezunu olmak gerekiyor.

Bilişim Uzmanı: Bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği, endüstri mühendisliği, bilişim sistemleri mühendisliği veya matematik mühendisliği bölümlerinden mezun olmak gerekiyor.

Çözümleyici: Bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği, endüstri mühendisliği, bilişim sistemleri mühendisliği veya matematik mühendisliği bölümlerinden mezun olmak ve en az 60 KPSS puanına sahip olmak gerekiyor.

Programcı: Bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği, endüstri mühendisliği, yapay zeka mühendisliği, bilişim sistemleri mühendisliği, matematik mühendisliği veya fen, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümlerinden mezun olmak ve en az 60 KPSS puanına sahip olmak gerekiyor.

Başvuru Yöntemleri ve Adres

Başvurular, gerekli belgelerle birlikte Yükseköğretim Kurulu Personel Dairesi Başkanlığı'na şahsen, elden veya posta yoluyla yapılacaktır. Başvuru adresi ise şu şekildedir: Yükseköğretim Kurulu Personel Dairesi Başkanlığı Üniversiteler Mahallesi 1600.Cadde No: 10 06800 Bilkent-Çankaya/ANKARA.

YÖK'ün bu yeni memur alımıyla, nitelikli personel ihtiyacını karşılama ve genç yeteneklere fırsatlar sunma amacı güdülmektedir. Başvuruların, belirlenen süre içerisinde eksiksiz bir şekilde yapılması ve gerekli şartları taşıyan adayların başvurularının değerlendirilmesi beklenmektedir.