CBS tarafından yayınlanan "Young Sheldon" dizisi, "The Big Bang Theory"nin bir yan ürünüdür ve Dr. Sheldon Cooper'ın gençlik yıllarına odaklanmaktadır. 9 yaşındaki Sheldon Cooper'ın ailesiyle birlikte yaşadığı Teksas'ın hayali Medford kasabasında geçen dizi, Sheldon'ın olağanüstü zekasının ailesi ve çevresi üzerindeki etkilerini işlemektedir. Başrolde Iain Armitage'in canlandırdığı Sheldon'ın, liseye başlamasının ardındaki hikaye, dizinin temelini oluşturur. Ailesi, beden eğitimi öğretmeni baba George (Lance Barber) ve ev hanımı anne Mary (Zoe Perry) ile birlikte Sheldon'ın hayatında merkezi bir rol oynamaktadır. Ayrıca, fevri kişiliğe sahip abisi George Jr. (Montana Jordan) ve sosyal ilişkilerde başarılı ikiz kız kardeşi Missy (Raegan Revord) de diziye renk katmaktadır.

Dizinin gerçekliği hayranları tarafından sorgulanırken gerçekliği ile ilgili yapılan en önemli açıklama ise The Big Bang Theory’nin yan ürünü olması oluyor.

Yasak Aşk Dizisinin Hazırlıkları Sürüyor! Yasak Aşk Dizisinin Hazırlıkları Sürüyor!

Dizide, Sheldon'ın hayatındaki önemli figürler arasında annesinin annesi Meemaw (Annie Potts), Sheldon'ın ilham aldığı ve akıl hocası olan Dr. John Sturgis (Wallace Shawn) bulunmaktadır. Ayrıca, Sheldon'ın dış dünyayla olan ilişkilerini yönlendiren karakterler arasında Pastor Jeff Difford (Matt Hobby) ve Billy Sparks (Wyatt McClure) gibi yan karakterler de yer alır. 

Young Sheldon Gerçek mi?

"Young Sheldon", 2017'den bu yana yayınlanmakta olup, 1989'da Sheldon'ın 9 yaşında olduğu zaman diliminde başlamaktadır. Dizi, ikinci sezon onayını aldığı Ocak 2018'den itibaren izleyicilerle buluşmaktadır. Sheldon'ın çocukluk yıllarını ve ailesiyle yaşadığı deneyimleri merkeze alan dizi, izleyicilere eğlenceli ve duygusal bir yolculuk sunmaktadır. Asperger sendromuna sahip olan Sheldon'ın zekası ve çevresiyle olan ilişkileri, dizi boyunca derinlemesine işlenir, izleyicilere hem eğlenceli hem de düşündürücü anlar yaşatır. 

Editör: Haber Merkezi