Borsacılar Toplanın: Bu Hisseler Rekor Üstüne Rekor Kırıyor! Borsacılar Toplanın: Bu Hisseler Rekor Üstüne Rekor Kırıyor!

Tüketici fiyat endeksinin son birkaç yılda daha önce görülmeyen bir oranda artmasıyla birlikte , önümüzdeki günlerin bir zorluğu da, olağanüstü yüksek enflasyon koşullarında gerçek getiri elde etmenin yollarını bulmaktır. Geleneksel enflasyona dirençli varlıklar arasında altın, emtia ve hisse senetleri gibi seçenekler yer alıyor. Şimdi bunlara daha yakından bakalım.

Hisse Senetleri

Hisse senetleri genellikle enflasyonist dönemlerde güvenilir bir liman sunar. Bunun nedeni, hisse senetlerinin tarihsel olarak enflasyonu aşan toplam getiri üretme eğiliminde olmasıdır. Finans, enerji ve gelişmekte olan piyasa şirketlerinin hisseleri yatırım konusunda herkesin listesinde yer alıyor. Başta seyahat, eğlence ve konaklama sektörleri olmak üzere pandemi sonrası toparlanma yaşayan sektörler de borsada olumlu hareketler gösteriyor.

Borsa İşlem Limiti Neden Eksi Olur 2024 Mayıs

Gayrimenkul

Gayrimenkul, denenmiş ve onaylanmış başka bir enflasyon riskinden korunma aracıdır. Özellikle konut amaçlı gayrimenkuller yüksek enflasyon yaşanan dönemlerde genellikle güvenli bir sığınak olarak görülüyor. Gayrimenkul yatırım ortaklıkları (GYO'lar) , gayrimenkul veya ipotek sahibi olan halka açık şirketler, fiilen mülk satın almadan gayrimenkul yatırımı yapmanın bir yollarını sizlere sunuyor.

Emtialar (Altın Dışı)

Emtialara yapılan yatırım, en güçlü enflasyon riskinden korunma yöntemlerinden biri olabilir. Enflasyona karşı en çok tercih edilen yöntemlerden biri olan emtia yatırımında yatırımcılar, vadeli işlem sözleşmelerini kullanarak ve borsada işlem gören fonlara yatırım yaparak portföylerinin bir kısmını emtialara yönlendirebilirler.

Altın

Pek çok yatırımcı altını enflasyona karşı korunmak için kullanıyor , özellikle de şu an bizde olduğu gibi ülkenin para birimi değer kaybediyorsa. Altın, son derece gerçek bir varlık ve mutlaka herkes tarafından alınması gerektiği hissedilen bir emtia olarak değerini oldukça iyi koruma eğilimindedir. Emtia ayrıca yatırımcılar için ekonomideki belirsiz zamanlarda istikrar sağlayıcı bir yatırım olabilir. Bu elbette yalnız başına mükemmel bir yatırım değil, ancak enflasyon kontrolden çıktıkça çeşitlendirilmiş bir portföyün parçası olarak kullanmak iyi olabilir.

Editör: Şahsüver ÇITIR