Emekliler, kamu kurumlarına ait misafirhane, sosyal tesis ve konukevlerinden yüzde 15 indirimle faydalanabilecek. Bu karar, 31 Aralık 2024 tarihine kadar geçerli olacak ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı spor tesislerinin emekliler için kullanımını da kapsayacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Sosyal Güvenlik Haftası Buluşması” programında emekliler için yeni düzenlemeleri açıkladı. Işıkhan, emeklilere yönelik birçok yeni avantaj ve indirimin müjdesini verdi.

Emeklilere Ücretsiz Ve İndirimli Hizmetler

Işıkhan, Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesindeki yurtların yaz aylarında emeklilere ücretsiz olarak açılacağını belirtti. Ayrıca, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı tesislerin de emeklilere ücretsiz olarak sunulacağı açıklandı. Emeklilerin, kamuya ait misafirhane, öğretmenevi, sosyal tesis ve konukevlerinden yüzde 15 indirimli faydalanabileceği müjdelendi.

3. Yaş Üniversitesi Ve Tcdd'de Yüzde 10 İndirim

Sendikaların misafirhanelerinde ve sosyal tesislerinde de emeklilere özel indirimler sağlanacak. Yapılan açıklamada, PTTcell tarafından oluşturulan Emekli Paketi ile PTT Kargo'da özel indirimler sunulacak. TCDD, ana hat trenlerinde yıl boyunca emeklilere yüzde 10 indirim sağlayacağı belirtildi. Ayrıca, "YÖK ile yapılan işbirliği kapsamında 3. Yaş Üniversitesi projesi yaygınlaştırılacak." denildi.

Bakan Işıkhan, yerli ve milli ödeme sistemi Troy ile bankalarla yapılan protokol çerçevesinde emekli kartları aracılığıyla fatura ödemelerinde, eczane ve market harcamalarında belirlenen üst limit dahilinde giyim mağazalarında indirimler tanımlanacağını açıkladı.

Yeni Asgari Ücret Ne Kadar? 2024 Haziran Yeni Asgari Ücret Ne Kadar? 2024 Haziran

Belirtilen yeni düzenlemeler ve indirimlerle emeklilerin yaşam kalitesinin artırılması hedefleniyor.