Zerdeçal, içine konulduğu yiyecek ve içeceklerde rengi ile dikkat çeken bir bitkidir. Bu turuncu-sarı baharatın sağlık açısından pek çok faydası vardır. Zerdeçal, Hindistan ve Güneydoğu Asya'dan gelen ve özellikle bu doğu bölgelerinde zerdeçal cilde faydaları yüzyıllardır mutfak, kozmetik, tekstil ve geleneksel tıpta kullanılan bir baharattır. Bu baharat zencefil ailesinden gelir ve aslında çiçekli bir bitkinin köküdür. İltihabı önleyici özelliği ile ön plana çıkan zerdeçalın ana maddesi ve rengini de veren kurkumindir.

Zerdeçalın Cilde Faydaları

Zerdeçalın faydaları sadece bir gıda olarak tüketilmesi ile sınırlı değildir. Ayrıca cilt üzerinde birçok olumlu etkisi vardır. Zerdeçal ile zerdeçal cilde faydaları hazırlanan doğal karışımlar sivilce, egzama ve sedef hastalığı gibi cilt ile ilgili birçok sağlık sorununun tedavisinde kullanılabilir.

Zerdeçal

Zerdeçal (Turmeric) Yağı Nedir

Zerdeçal yağı, yaprak dökmeyen zerdeçal bitkisi Curcuma Longa'nın köklerinden buhar distilasyonu veya CO2 yöntemi ile zerdeçal içeriği elde edilen esansiyel bir yağdır. Zerdeçal, Latincede Terra Merita'dan gelir ve zerdeçalın ayırt edici rengini ifade etmektedir.

Cilt İçin Faydaları

·       Cildin elastikiyetini korur.

·       Tahriş olmuş cildi onarır.

·       Yanık ve yaraların iyileşmesine yardımcı olur.

·       İçerisindeki antioksidanlar ile ince çizgilerin ve zerdeçal yağı kırışıklıkların oluşumunu engeller.

Görme Olayı Nasıl Gerçekleşir? Görme Sırası Nedir? Görme Olayı Nasıl Gerçekleşir? Görme Sırası Nedir?

·       Cilt tonunu eşitlemeye yardımcı olur.

·       Cilt lekelerini ve sivilceleri gidermede etkilidir.

İçerisinde Barındırdığı Tüm Vitamin ve Mineraller Neler?

Vitamin açısından da oldukça zerdeçal içeriği zengin olan zerdeçal; A vitaminleri, E vitamini, C vitamini, tiamin klorür (B1 vitamini), B2 vitamini, B3 vitamini, piridoksin klorür (B6 vitamini) ve folik asit (B9 vitamini) içerir. Zengin bileşikleriyle çok güçlü antioksidan özelliği de vardır.