Türkiye'nin desteklediği Suriye Milli Ordusu, bir terör eylemi planlarken Zeytin Dalı Harekatı bölgesinde sızmaya çalışan PKK/KCK-PYD/YPG üyesi "Rızgar Amed" kod adlı Mehmet Kılıç'ı başarılı bir operasyonla ele geçirdi. Operasyon, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın sağladığı kritik teknik bilgiler sayesinde gerçekleştirildi, bu bilgiler Kılıç'ın bölgede terör eylemi hazırlığında olduğunu ortaya koydu.

Başakşehir El Yapımı Bomba Olayı Nedir? Bombayı Kim Bıraktı Başakşehir El Yapımı Bomba Olayı Nedir? Bombayı Kim Bıraktı

Mehmet Kılıç, daha önce 2019 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Şırnak'ın Uludere ilçesinde bulunan Karaçalı Karakolu'na yönelik bir sızma girişiminde aktif rol almıştı. PKK/KCK'ya 2015 yılında Muş'un Şenyayla bölgesinde yaşayan akrabaları aracılığıyla katılan Kılıç, askeri ve ideolojik eğitim aldıktan sonra örgütün Irak'taki Metina ve Gare kamplarında görev yaptı. 2018'de örgüt içinde silahlı mücadeleye katılan Kılıç, 2019 yılında TSK'nın düzenlediği bir hava operasyonunda yaralanmış, iyileşmesinin ardından 2020'de Rojava'da örgüt tarafından yeni bir göreve atanmıştı.

Terörist hakkında, "terör amaçlı örgüte üye olma" suçlamasıyla Muş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yakalama kararı çıkarıldığı bilgisi güvenlik kaynakları tarafından paylaşıldı. Bu operasyon, bölgedeki güvenlik güçlerinin terörle mücadeledeki kararlılığını ve başarısını bir kez daha gözler önüne serdi.