Abdüllatif Şener, siyasete 1987 yılında Refah Partisi'nden aday olarak girdi. 1991 yılında Sivas milletvekili seçildi ve Maliye Bakanlığı görevini üstlendi. 1995 yılında yeniden milletvekili seçildi ve Devlet Bakanlığı yaptı. 1997 yılında Refah Partisi'nin kapatılması üzerine Fazilet Partisi'ne katıldı. 1999 yılında üçüncü kez milletvekili seçildi ve Fazilet Partisi'nin genel başkan yardımcısı oldu. 2001 yılında Fazilet Partisi'nin kapatılması sonrasında Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Adalet ve Kalkınma Partisi'ni (AK Parti) kurdu ve genel başkan yardımcısı oldu.

Siyah Noktalara 1 Günde Tam Çözüm Yöntemi (2024) Siyah Noktalara 1 Günde Tam Çözüm Yöntemi (2024)

BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI VE AK PARTİ'DEN AYRILMASI

Abdüllatif Şener, 2002 yılında AK Parti'nin iktidara gelmesiyle birlikte Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı olarak görev yaptı. Bu dönemde ekonomik istikrarın sağlanması, AB ile ilişkilerin geliştirilmesi, kamu reformunun yapılması gibi konularda önemli roller üstlendi. Ancak 2007 yılında AK Parti'nin cumhurbaşkanlığı seçiminde Abdullah Gül'ü aday göstermesine karşı çıktı ve partiden ayrıldığını açıkladı. Aynı yıl milletvekilliğinden de istifa etti.

TÜRKİYE PARTİSİ'Nİ KURMASI VE SONRASINDA YAŞANANLAR

Abdüllatif Şener, 2009 yılında Türkiye Partisi'ni kurdu ve genel başkanlığını üstlendi. Partisinin merkez sağ bir çizgi izlediğini ve demokrasi, hukuk devleti, insan hakları gibi değerleri savunduğunu belirtti. Ancak 2011 yılında yapılan genel seçimlerde Türkiye Partisi barajı aşamadı ve Şener milletvekili seçilemedi. 2012 yılında partisini feshetti ve siyasetten çekildiğini duyurdu.

SİYASET DIŞINDA YAPTIĞI ÇALIŞMALAR VE GÜNCEL DURUMU

Abdüllatif Şener, siyasetten sonra akademik çalışmalarına devam etti. Çeşitli üniversitelerde dersler verdi ve konferanslar düzenledi. Ayrıca yazdığı kitaplarla da siyasi görüşlerini paylaştı. Son olarak 2020 yılında "Türkiye'nin Geleceği" adlı kitabını yayımladı. Şu anda Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.