Adana Demispor kulübünün futbol branşındaki yeni teknik direktörü olarak transfer ettiği dünyaca ünlü başarılı isim Patrick Kluivert hakkında kimdir? ve başarıları gibi kariyerine dair bir çok merak edilen soruları cevaplıyoruz. Türkiye'nin yeniden yükselen ve başarı gösteren kulüpleri arasında yer alan Adana Demirspor tarafından gelen açıklamalarda dünyaca ünlü Patrick Kluivert gibi bir teknik adamı futbol kulübüne teknik direktörlük yapması adına anlaştıklarını söylediler. Bu haberlerin ardından adını duymayanlar veya bilgilerini tazelemek isteyenler de "Patrick Kluivert Kimdir?" sorularını araştırıyorlar.

Adana Demirspor Yeni Teknik Direktörü 'Patrick Kluivert' Kimdir?

1 Temmuz 1979 tarihinde dünyaya Hollanda'da gelen Patrick Kluivert'in babası "Surinam'da profesyonel bir futbolcuydu. Gençlikten girip yetiştiği Ajan Genç Akedemisi'nde kendisini geliştirerek 18 yaşında çıktığı Süper Kupa maçında karşılaşmanın ilk golünü atarak kendisini duyurmaya başladı. 94-95 yıllarında bulunduğu kadro ile birlikte hem Hollanda liginde hem de UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını kazandılar. Maça girdiği ilk 15 dakika da gol atarak UEFA Şampiyonlar ligi finalinde gol atan en genç futbolcu olmuş oldu. Daha sonrasında AC Milan, FC Barcelona, NEWCASTLE UNİTED, VALENCİA ve son olarak da Lille forması giyerek futbolcu kariyerini noktaladı. Teknik Direktörlük kariyerinde de başarıları olan isim şimdiler ise Adana Demirspor teknik direktörlüğü ile kariyerini tekrar yükseltecek hırslı bir futbol takımının başına geçiyor. 

Galatasaray Nasıl Şampiyon Olur? 24. Şampiyonluğun Anahtarı Nedir Galatasaray Nasıl Şampiyon Olur? 24. Şampiyonluğun Anahtarı Nedir

ADANA DEMİRSPOR YENİ TEKNBİK DİREKTÖRÜ "PATRİCK KLUİVERT" KİMDİR? KARİYERİ!

ADANA DEMİRSPOR YENİ TEKNBİK DİREKTÖRÜ 'PATRİCK KLUİVERT' KİMDİR? KARİYERİ!

Adana Demirspor kulübü, futbol branşında dünya çapında ünlü başarılı isimlerden Patrick Kluivert'i yeni teknik direktörleri olarak transfer ettiğini duyurdu. Kariyeri boyunca birçok başarıya imza atan Kluivert, futbol severler tarafından merak edilen birçok soruya yanıt veriyor.

ADANA DEMİRSPOR YENİ TEKNBİK DİREKTÖRÜ 'PATRİCK KLUİVERT' KİMDİR? KARİYERİ!

1 Temmuz 1976'da Hollanda'da doğan Patrick Kluivert'in babası Surinam'lı bir profesyonel futbolcuydu. Gençlik yıllarında Ajan Genç Akademisi'nde yetişen Kluivert, 18 yaşında çıktığı Süper Kupa maçında attığı golle dikkatleri üzerine çekti. 1994-1995 yıllarında Ajax takımıyla hem Hollanda Ligi'ni hem de UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını kazandı. UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde gol atan en genç futbolcu unvanını da kazandı. Kariyeri boyunca AC Milan, FC Barcelona, Newcastle United, Valencia ve son olarak Lille takımında forma giydi. Futbolcu kariyerini noktaladıktan sonra teknik direktörlük kariyerine adım attı.

NELER YAPTI VE YAPACAK? 

NELER YAPTI VE YAPACAK? 

Teknik direktörlük kariyerinde de birçok başarıya imza atan Kluivert, 2010-2011 sezonunda Twente takımında yardımcı antrenörlük görevini üstlendi. 2011-2012 sezonunda ise NEC takımının teknik direktörlüğünü yaptı. 2013-2014 sezonunda ise Hollanda Milli Takımı'nın yardımcı antrenörlüğünü üstlendi. Daha sonra Paris Saint-Germain, Cluj ve Curacao takımlarında teknik direktörlük yaptı.

NELER YAPTI VE YAPACAK? 

Kluivert, şimdilerde Adana Demirspor kulübünde teknik direktörlük yapacak. Başarılı teknik adamın bu tercihi, Türk futbolseverler tarafından büyük bir heyecanla karşılandı. Adana Demirspor, Kluivert'in liderliğinde daha büyük başarılara imza atmayı hedefliyor.