Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, otelin yapımında kullanılan malzemelerin kalitesiz olduğu ve kolonların kesildiği tespit edildi. Otelin sahipleri ve yöneticileri Ahmet Bozkurt, Mehmet Fatih ve Efe Bozkurt daha önce tutuklanmıştı. 

Otelin Fenni Mesulü Kim?

Otelin inşaatının fenni mesulü olan mühendis, otelin projesini hazırlayan ve denetleyen kişi olarak sorumluluk taşıyor. Bu kişi, otelin depreme dayanıklı olması için gerekli hesaplamaları yapmak ve inşaat sırasında uygun malzeme ve yöntemlerin kullanılmasını sağlamakla yükümlü. Fenni mesulün kimliği henüz açıklanmadı ancak gözaltına alındığı ve sorgulanmak üzere Adana'ya götürüldüğü bildirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden Büyük Operasyon: 17 PKK/YPG'li Terörist Yakalandı! Türk Silahlı Kuvvetleri'nden Büyük Operasyon: 17 PKK/YPG'li Terörist Yakalandı!

Otel Neden Yıkıldı?

Otelin yıkılmasının nedeni olarak, depremin şiddetinin yanı sıra, otelin yapımında kullanılan malzemelerin kalitesizliği ve kolonların kesilmesi gösteriliyor. Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan incelemede, otelin betonlarının standartlara uygun olmadığı ve çelik donatılarının yetersiz olduğu belirlendi. Ayrıca, otelin bodrum katında bulunan hamamın yapımı sırasında kolonların kesildiği ve bunun da binanın taşıyıcı sistemini zayıflattığı ortaya çıktı.

Mağdurlar Ne İstiyor?

Otelde hayatını kaybedenlerin yakınları, adalet arayışlarını sürdürüyor. Mağdurların avukatları, otelin sahipleri ve yöneticilerinin yanı sıra, fenni mesul, müteahhit, belediye yetkilileri ve denetim firmalarının da cinayet suçundan yargılanmasını talep ediyor. Mağdurların aileleri ise, yaşadıkları acının tarif edilemez olduğunu ve sorumluların en ağır şekilde cezalandırılmasını istediklerini dile getiriyor.