Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'tan son dakika 2.392 kamu personeli memur alımı açıklaması geldi. Detayları, süreci ve gerekli bilgileri bu yazımızda bulabilirsiniz.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 19 Şubat 2024 Pazartesi günü 2,392 engelli kamu personeli alımı için sürecin tamamlandığını duyurdu.

2,392 engelli memur alımı atamaları nasıl olacak? Yerleştirme işlemlerinde EKPSS ve kura yöntemleri kullanılacak. Atamalarda adayların aldıkları en yüksek puanlar ve tercih sıralamaları dikkate alınacak.

EKPSS Sonuçlarına Dayalı Atamalar

Ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu engelli adayların memur kadrolarına yerleştirilmelerinde EKPSS’de alınan puanlar kullanılacak. Yerleştirmelerde adayların en yüksek EKPSS puanı esas alınacak.

İlköğretim/ortaokul/ilkokul düzeyindeki kadrolar için kura usulü ile yerleştirme yapılacak. Öncelikle ilköğretim/ortaokul mezunlarına kura çekimi yapılacak ve tercihlerine göre yerleştirme gerçekleştirilecek.

KPSS 55 Puanla Devlet Memuru Alımı Başladı! Başvuru Şartları KPSS 55 Puanla Devlet Memuru Alımı Başladı! Başvuru Şartları

Atama Sonuçlarının Öğrenilmesi

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Sonuçlar 19 Şubat 2024 tarihi Pazartesi günü açıklanacak.

Engelli kamu personeli alımı süreci, adil ve şeffaf bir şekilde gerçekleştirilerek engelli bireylerin kamu hizmetlerinde daha etkin bir şekilde yer almalarına olanak sağlayacak. Bu adımlar, toplumsal katılımı güçlendirerek engelli bireylerin istihdama erişimini artıracak önemli adımlar olarak değerlendirilmekte.