Ankara, seçimler öncesinde oldukça yoğun bir dönem yaşıyor. Milletvekili aday adayları kesinleştirilecek ve Pazar günü Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edilecek. Genel merkezlerde de yoğun bir mesai var.

Parti genel merkezlerinde çalışmalar devam ederken, kulislerde de farklı aday listeleri dolaşıyor. Bu listelerden birinde, 2006 Türkiye güzeli Seda Sarıbaş'ın ismi de yer alıyor. Listede Sarıbaş'ın, AK Parti Aydın 2. sıradan aday gösterileceği iddia ediliyor.

Seda Sarıbaş, daha önce 75 üyeden oluşan AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) listesine de girmişti. Sarıbaş aynı zamanda, AK Parti Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi (2014-2018) ve AK Parti Aydın Önceki Dönem Kadın Kolları İl Başkanı (2016-2018) gibi görevlerde de bulunmuştu.

Sarıbaş, Didimli iş adamı Sedat Sarıbaş ile evlenerek Didim'e yerleşti ve bir süre eşiyle birlikte benzin istasyonu işletmeciliği yaptı. Gazi Üniversitesi'nde işletme, Anadolu Üniversitesi'nde Çalışma Ekonomisi üzerine lisans öğrenimi tamamladıktan sonra sosyoloji üzerine yüksek lisans yapan Sarıbaş, aslen Adanalı ve iki çocuk annesi.

Sarıbaş'ın eşi Sedat Sarıbaş da AK Parti Didim İlçe Teşkilatı yönetim kurulunda yer almıştı.