Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gerçekleştirdiği basın toplantısında konuyu gündeme taşıdı. Başarır, "Zeynep Gül Yılmaz yargılanmalıydı. Kamu görevlilerine hakaretten yargılanmalıydı" ifadelerini kullanlandı.

Birecik Belediye Baskani Neden İstifa Etti? Birecik Belediye Baskani Neden İstifa Etti?

POLİSLER HAKARET SONUCU İHRAÇ EDİLDİ

İki yıl önce yaşanan olayda Mersin'deki polis, çevirme sırasında bir milletvekili tarafından hakarete uğramıştı. Şerefsiz kelimesi kullanılmıştı. İki yıl boyunca o polisler açıkta kalmıştı. Ancak 14 Haziran 2023 tarihinde, iki polis memuru Zeynep Gül Yılmaz'ın hakareti sonrasında meslekten ihraç edildi. İçişleri Bakanlığı'nın bu kararını bir kez daha gözden geçirmesi isteniyor.

Zeynep Gül Yılmaz Yargılanmalıydı Başarır, basın toplantısında "Ama üzülerek söylüyorum ki Zeynep Gül Yılmaz, bugün milletvekili değil. Bugün o mağdur. Ama iki polisimiz hem hakarete uğradı hem ihraç edildi. Hiç kimse bu ülkenin polisine hakaret edemez, ama AK Partiliysen böyle bir özgürlüğün var. Hem hakarete uğratıp hem de ihraç ettirebiliyorsun." dedi.

OLAY NE ZAMAN YAŞANDI?

Olay, 2021 yılında Mersin'de AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın aracının trafik çevirmesi kapsamında durdurulduğu sırada yaşandı. Polis memurları, Yılmaz'a aracındaki eksiklikler nedeniyle para cezası kesmek istemişti. Ancak Yılmaz, polislere hakaret ederek tepki göstermişti. Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından polis memurları hakkında yasal işlem başlatılmıştı.

İKİ POLİS MAALESEF MESLEKTEN İHRAÇ EDİLDİ

Olayın üzerinden iki yıl geçtikten sonra, 14 Haziran 2023 tarihinde yapılan açıklamada, iki polis memurunun meslekten ihraç edildiği belirtildi.