AKP'nin 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için adayları belirlendi ve sürpriz bir isim, ünlü oyuncu Bahadır Yenişehirlioğlu Manisa'dan 1. sıra adayı oldu. Yenişehirlioğlu, günümüzde televizyon ekranlarında da sıkça görülmesiyle birlikte vatandaşların merakını uyandırdı ve hayatı hakkında araştırmalar başladı. Peki, Bahadır Yenişehirlioğlu kimdir? Kaç yaşında ve nereli? İnternet kullanıcıları, Yenişehirlioğlu'nun kariyerini öğrenmek için meraklı bir şekilde araştırma yapıyorlar.

Bahadır Yenişehirlioğlu, 18 Ocak 1962 tarihinde Manisa'nın Akhisar ilçesinde dünyaya geldi. Akhisar Lisesi'ni bitirdikten sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı ve 1985 yılında mezun oldu. Daha sonra Manisa/Akhisar'da serbest avukat olarak çalışmaya başladı.

Bahadır Yenişehirlioğlu'nun oyunculuk serüveni

2014 yılında başladı. TRT 1'de yayınlanan Yedi Güzel Adam dizisinde Sahaf İsmail Efendi karakterini canlandırdı. Bu rolle dikkatleri üzerine çeken Yenişehirlioğlu, 2016 yılında Sevda Kuşun Kanadında dizisinde Hüsnü karakterine hayat verdi.

Bahadır Yenişehirlioğlu'nun asıl çıkışı ise 2017-2021 yılları arasında TRT 1'de yayınlanan Payitaht "Abdülhamid" dizisindeki Tahsin Paşa rolüyle oldu. Dizide Sultan Abdülhamid'in sadık veziri ve dostu olan Tahsin Paşa'yı başarıyla canlandıran Yenişehirlioğlu, izleyicilerin beğenisini kazandı.

Bahadır Yenişehirlioğlu, günümüzde ise TRT 1'de yayınlanan Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı dizisinde Derviş Hüseyin karakterini oynamaktadır. Dizide Barbaros Hayreddin Paşa'nın en yakın dostu ve yardımcısı olan Derviş Hüseyin'i canlandıran Yenişehirlioğlu, bu rolle de büyük ilgi görmektedir.

Bahadır Yenişehirlioğlu aynı zamanda bir yazardır. Roman türünde pek çok eser vermiştir. Bunlar arasında Aşk Çölü (2014), Beyaz Usta Siyah Çırak (2017), Aşk Cephesi (2017), Kanaviçe (2017), Kara Güneş (2017), Kerime (2017), Tahta At (2017), Son Hasat (2018), Hünkârım Antikacı (2019), Sonra Giydirir Aşk Esvabını (2020) ve Hanne (2020) sayılabilir.

Bahadır Yenişehirlioğlu ayrıca sinema filmlerinde de rol almıştır. 2018 yılında Hürkuş: Göklerdeki Kahraman filminde Ratip Albay karakterini oynamıştır. Aynı yıl Direniş Karatay filminde de Alpdoğan karakterine hayat vermiştir.

Bahadır Yenişehirlioğlu evli ve iki çocuk babasıdır.