2024 Eurovision Şarkı Yarışması'nda büyük bir skandal yaşandı. Finale saatler kala Hollanda'yı temsil eden Joost Klein, yarışmadan diskalifiye edildi. Klein'ın bir ekip üyesine yönelik davranışının yarışma kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle bu karar alındı.

Diskalifiye Sebebi ve Açıklama

Eurovision organizatörleri tarafından yapılan açıklamada, Klein'ın bir ekip üyesine yönelik davranışının "yarışma kurallarının ihlali" olarak değerlendirildiği belirtildi. İsveç polisinin, yapım ekibinden bir kadın üyenin yarı finaldeki performans sonrasında yaşadığı olayı araştırdığı ve hukuki sürecin devam ettiği ifade edildi. Bu nedenle Klein'ın yarışmaya devam etmesinin uygun görülmediği vurgulandı.

Hollanda'yı Temsil Eden Joost Klein, Eurovision'dan Diskalifiye Edildi1

İsveç'in Malmö kentinde düzenlenen basın toplantısında, İsrailli temsilci Eden Golan'a yöneltilen "Etkinliğe katılarak diğer katılımcılar için bir güvenlik riski oluşturduğunu düşünüyor musunuz?" sorusu üzerine yaşanan gerilim, Klein'ın "Neden olmasın?" şeklindeki yorumuyla daha da artmıştı.

Elçin Sangu Dansıyla Herkesi Şoke Etti! Elçin Sangu Dansıyla Herkesi Şoke Etti!

Uluslararası Tepkiler ve "Ateşkes" Çağrısı

Öte yandan, Belçika, Portekiz, İngiltere, İrlanda, İsviçre, Norveç, Danimarka, Litvanya, Finlandiya ve San Marino'yu temsil eden sanatçılar, Gazze'de acil ve sürdürülebilir ateşkes" çağrısında bulunarak İsrail'in yarışmadan menedilmesi gerektiğini belirtmişti.Eurovision Şarkı Yarışması'nda yaşanan bu olaylar, yarışmanın atmosferini olumsuz etkilemiş ve uluslararası düzeyde tartışmalara yol açmıştı.

Editör: Genel Haber