Bartın Adliyesi'nde gerçekleştirilen duruşmada, mahkeme, müessese müdür yardımcısının adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verirken, 7 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Tutuksuz sanıkların savunmalarının alınması için duruşmanın 3 Mayıs'a ertelendiği açıklandı.

MAHKEME HEYETİNİN KARARLARI

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar TTK Amasra Müessese Müdürü Cihat Özdemir, işletme müdürü Selçuk Ekmekci, iş güvenliği ve eğitim başmühendisi Volkan Soylu, başmühendis Mehmet Tural, kartiyelerden sorumlu maden mühendisleri Levent Aydın ve İbrahim Hakan Mengeş ile emniyet mühendisi Şahan Kahraman'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Müessese müdür yardımcısı Salih Atmaca ise adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Tutuksuz sanıklar hakkındaki adli kontrol şartının devamına ve TBMM Amasra Maden Kazası Araştırma Komisyonu Ön Raporunun istenmesine karar verildi.

MÜŞTEKİ VE SANIK AVUKATLARININ TALEPLERİ

Cumhuriyet savcısı, tutuklu sanıkların mevcut halinin devamını talep ederken, müşteki avukatları da sanıkların tutukluluk halinin devamı talebinde bulundu. Sanık avukatları ise müvekkilerinin tahliyelerini ve müşteki ve mağdur vekilleri dışındaki katılma taleplerinin reddini talep etti.

DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, müessese müdür yardımcısının adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verirken, tutuksuz sanıklar hakkındaki adli kontrol şartının devamına karar verdi. Müşteki vekillerinin katılma talepleri müştekilerin beyanları alındıktan sonra değerlendirilecek. 3 Mayıs'a ertelenen duruşmada, tutuksuz sanıkların savunmaları alınacak.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Adliye içi ve çevresinde kolluk kuvvetlerince geniş güvenlik önlemi alındı. Duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar, müştekiler, patlamada hayatını kaybedenlerin yakınları ile taraf avukatları katıldı.

SAĞLIK PROBLEMİ YAŞANDI

Duruşmanın ardından müessese müdür yardımcısının adli kontrol şartıyla tahliyesi kararlaştırıldı. Ancak, tahliye kararının açıklanmasının ardından kısa süreli fenalık geçiren Salih Atmaca'ya sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi.