Zanlı, olay yerinden kaçtı, ancak daha sonra yakalandı ve sorgusunun ardından tutuklandı.Olay, Yeni Emek Mahallesi Şelale Caddesi'nde bulunan bir zincir markette gerçekleşti.

Mehmet Yavlak ile boşanma aşamasındaki eşi Sümeyye Yavlak arasında uzun süredir şiddetli geçimsizlik yaşanıyordu. Olay günü çift arasında bir tartışma yaşandı. Akşam saatlerinde Mehmet Yavlak, eşinin çalıştığı zincir markete gitti. Orada eşini bıçakla kovalamaya başladı. Durumu fark eden kadın ve market çalışanları 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulundu. Polis ekipleri hızla adrese sevk edildi. Sümeyye Yavlak, kendisini depoya kilitledi; ancak Mehmet Yavlak, deponun kapısını kırarak eşini kalbinden defalarca bıçakladı. Sonrasında zanlı, elindeki bıçakla kaçtı.

Olay Yerinde Hayatını Kaybetti

Adrese gelen sağlık ekibi, Sümeyye Yavlak'ın yaşamını yitirdiğini belirledi. Savcılık ve olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarının ardından kadının cenazesi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.Olayı duyan Sümeyye Yavlak'ın kayınvalidesi Emel Yavlak, acı içinde "Gelme dedim kuzum. Yavruma ben ne diyeceğim? Niye geldin ölmeye mi geldin kuzum?" diye feryat etti. Sümeyye Yavlak'ın Isparta'dan gelen kız kardeşi ise zincir markete girmeye çalıştı. Sinir krizi geçiren kız kardeş, "Kardeşim nerede?" diye feryat etti. Polis ekipleri tarafından güçlükle sakinleştirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden Büyük Operasyon: 17 PKK/YPG'li Terörist Yakalandı! Türk Silahlı Kuvvetleri'nden Büyük Operasyon: 17 PKK/YPG'li Terörist Yakalandı!

Polis Araştırmaları Sürüyor

Polis, iş yeri ve çevresindeki güvenlik kamerası görüntülerini inceledi ve kaçan zanlının saklandığı adresi tespit etti. Operasyon düzenleyen ekipler, M.Y'yi gözaltına aldı. Nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından çıkarılan kararla Mehmet Yavlak, 'eşe karşı kasten öldürme' suçundan tutuklandı.

Olayın meydana geldiği zincir market, Kepez ilçesinde bulunan Yeni Emek Mahallesi Şelale Caddesi'nde yer alıyor. Mehmet Yavlak ile Sümeyye Yavlak arasında uzun süredir devam eden şiddetli geçimsizlik, maalesef bu trajik olayın temel nedenlerinden biriydi. Olayın yaşandığı gün, çift arasında bir kez daha tartışma yaşandı.

Saatler ilerledikçe Mehmet Yavlak, eşinin çalıştığı zincir market şubesine gitti. Market içerisine giren Yavlak, eşini bıçakla kovalamaya başladı. Kadın ve market çalışanları büyük bir korku içindeydi ve durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Polis ekipleri hızla olay yerine yönlendirildi. Ancak ne yazık ki, Sümeyye Yavlak depoya sığınsa da Mehmet Yavlak, deponun kapısını kırarak eşini defalarca kalbinden bıçakladı.